maj 27, 2024

Livsfarlig kärlek

Kärlek ett starkt ord som väcker så otroligt många tankar hos de flesta, för mig betyder ordet värme, trygghet närhet och tillit. En känsla som berusat får kropp och själ att må bra.

Men tyvärr missbrukas ordet och i vissa världar symboliserar det motsatsen. Det finns många sorters kärlek det viktiga är att se skillnaden mellan den sunda och osunda.

Jag möter ofta människor som längtar och drömmer efter den sanna kärleken, det där som är på riktigt den tålmodiga och starka känslan som övervinner allt. Även jag längtar och kämpar med att läka efter tidigare relationer, för att kunna släppa in någon helhjärtat i det tomrum som finns inom mig. Då jag vet att längtan ibland kan leda till att man kastar sig i famnen på någon där det inte känns helt rätt försöker jag medvetet känna efter ordentligt när jag träffar någon.

När längtan och ensamheten blir för stark är det viktigt att vara på sin vakt så att man inte går in i en rent livsfarlig kärleksrelation.

Vadå livsfarlig tänker ni förmodligen nu?

Kärleken blir farlig när den inte är på samma villkor för båda parter, när den blir kontrollerande ibland så pass mycket att respekten tappas. En relation som enbart styrs utifrån en person. En halv kärlek där den ena gör allt för att bli älskad medan den andra enbart lyssnar på sina egna behov och struntar fullkomligt i den andres känslor. Jag tror att många av oss någon gång har hamnat i sådana här osunda relationer. Att man plötsligt upptäcker att man kört över sig själv och sina känslor enbart för att tillfredsställa den andre. Ibland går det så långt att personer plötsligt tillåter allt. Trots att hjärtat blöder och oron byggs starkare stannar man kvar i en relation som är totalt respektlös. En relation som enbart bygger på makt lögner och svek.

Anledningen till varför jag tar upp denna diskussion är för att väcka tankarna hos människor som inte mår bra i sina relationer. Som varje dag plågas av oro och en känsla av förminskning. Våga ta upp diskussionen med din partner fråga honom eller henne varför denne inte respekterar dina känslor. Får du inget gensvar så tänk igenom noga ifall det här är en relation som är sund för dig. Sunda relationer bygger på respekt där du känner dig lika respekterad som din partner gör. Lyssna på varandra och våga ta upp samtal som kan vara känsliga. Att trycka ner sina egna känslor är det värsta vi människor kan göra tillslut tappar vi vår egen självkänsla.

Du har din andra halva någonstans på jorden som väntar på dig och längtar efter att älska dig precis som du är i respekt och tillit. Glöm inte det när du väljer att stanna i situationer där du inte mår bra. Det handlar inte om att fly så fort det blir kämpigt det handlar om att se mönstret i era relationer. Har du en sund eller osund relation.

Livet är för kort för att vara i relationer som kränker och trycker ner istället för att vara i en relation där ordet kärlek används i sin rätta bemärkelse. Alltså en relation där värmen, tilliten och respekten finns. <3<3<3

image-7

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter många veckors resande, känns skönt att landa lite. Efter mina dagar i Härnösand reste jag till Gotland och var där ett par dagar för att därefter bege mig till Delsbo för dop.

Avslutar med bilder från veckan 🙂

Reste längst med Högakusten otroligt vackert.

image-5Rotsidan mäktigt vatten

image-4

Visby charmigaste platsen jag vet.

 

 

image-2

Fest på Kallis blev det såklart.

image

Stolt faster på dopet av prins Eton i lördags.

image-6

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.