juni 18, 2024

När du befinner dig på botten kan du bara nå toppen

Stockholms natt en frihetskänsla att promenera över söders höjder och se solen gå ner bakom husens siluetter. Känner mig så tacksam när jag går där bredvid min bästa vän Alex. Tacksam för att hon finns i mitt liv tacksam för att jag för en stund har fått tillbaka glädjen och styrkan efter en öl med henne. Tacksam för att jag fått tillbaka motivationen. Vissa människor har den inverkan på ens liv en påfyllnad av energi. Det är de människorna jag ska umgås med nu. Har fått allergi av negativa personer som enbart ser svårigheter i allt och som oftast är helt inne i sitt och som inte kan se utanför åt en annan människas håll. Vissa perioder i livet är det som viktigast att omge sig med rätt människor.

image-7

Idag har jag behovet att vara transparent öppen och ärlig med att mitt liv är fullkomligt kaos. Jag skulle kunna säga att jag befinner mig på botten eller ruta ett. Efter att jag avslutade min journalist utbildning i juni fick jag ett fantastiskt jobberbjudande efter en lång rekryteringsprocess. Det var en arbetsplats där jag känner att jag kunde göra skillnad i världen en arbetsplats vars arbete förändrar och hjälper människor i nöd. Ett ställe där jag för första gången på länge skulle kunna få känna en meningsfullhet. Det enda kruxet var att för att få skriva på kontraktet och börja jobba krävdes det att jag hade ett körkort. Det är av den anledningen som jag ägnat hela sommaren åt att köra dag ut och dag in. Jag har lagt ner galet många timmar och mycket pengar. Med ett enda mål att få det där körkortet i min hand och få jobbet. I förra veckan kuggade jag uppkörningen för andra gången. Vet inte vad som skedde fick en total blakout minns ingenting av den. Trots att jag kan köra bil gjorde jag alla fel. Förmodligen var det min inre press som förstörde allt. Kommer fortsätta att köra men måste försöka släppa pressen vilket är svårt. Nu är jag i ett läge där jag har svårt att veta vilken väg jag ska välja. Tar in uppdrag i mitt företag men det är mycket jobb och jag måste göra fler säljpitchar. I veckan fick jag också beskedet att jag måste flytta ut ur lägenheten i Fredhäll. Var säker på att jag skulle få stanna ett år till men blev snabba ändringar. Har två månader på mig att finna ett nytt boende. När det gäller kärlekslivet så går inte det särskilt bra heller har avslutat en längre dejting med en person som får mig att känna mig osedd vilket gör mig illa därför har jag brutit kontakten. Har gått på några dejter men det har inte känts bra.

Man brukar säga att vi människor har tre behov som är viktigt för att känna en stabilitet och trygghet.

  • Ett hem
  • Ett arbete
  • En partner

Just nu är ingen av dessa punkter stabila för mig. Här skulle jag kunna välja att ge upp att låta bitterheten ta över att bara låta de negativa känslorna och paniken som jag ärligt känner få ta över. Men vet ni vad det kommer jag inte tillåta därför att min inställning till livet är att det finns en mening i allt. Trots att det är svårt att se vissa dagar när gråten och maktlösheten tar över. Men sen hör jag meningen i huvudet. När du befinner dig på botten kan du bara nå toppen. Det är ju så sant saker kan bara bli bättre ifall att man strävar i rätt riktning. Kanske har jag fastnat i ett ekorrhjul kanske väljer jag fel vägar vid vägskälen. När saker går emot oss måste det finnas en anledning något spännande bra och härligt som väntar på oss och som vi måste vänta in. Kanske är det dags att bryta sig lös helt och hållet förändra allt. Nu finns faktiskt bara möjligheter. Hela världen står öppen för mig och det är det som är min drivkraft.

Min hjärna går på högvarv har börjat fundera på ifall att jag skulle åka iväg utomlands ett par månader och jobba byta miljö helt. Få nya erfarenheter och nya insikter. Kanske New York. Vad tror ni fina läsare har ni kanske tips på någon bra stad eller något spännande projekt där ni vet att det skulle behövas folk. Projektledare inom event kommunikation eller journalistuppdrag. Min värld står öppen det enda jag behöver göra är att våga utmana mig själv. Om ni kommer på något så hör gärna av er så gör ni mig så glad 🙂 Livet är det underbaraste som finns bara vi gör något bra av det.

En av de sakerna som hjälp mig denna vecka att finna styrka är resan jag gjorde till Hemavan där fick jag nya perspektiv, jag fick möta inspirerande människor och få ett miljöombyte som gjorde mig varm i själen. Kommer ha med mig den resan länge framöver. Ni borde följa med på nästa resa gå in och kika på Systrar i Bergen och få inspiration.

Nu ska jag dricka lite te och sedan försöka sova så att jag vaknar pigg och utvilad imorgon.

Tack för att ni finns bästa följare <<3<3<3

Här har ni lite fler bilder från den underbara resan till Hemavan. Dag två på vår resa cyklade vi mountainbikes 2,4 mil genom fantastiskt häftig natur en härlig energikick.

unspecified 10 hemavan 2 unspecified 3

image-6

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.