maj 27, 2024

Drömmar i Oslo’s Notting Hill

Reflektioner från ett fönster på  Solli plass i Oslo

Himlen utanför det vidöppna caféfönstret ser ut som en jätte lik gräddbakelse vita lätta moln som på avstånd ser ut att ha möts i en stor kram. Luften är varm och stadens puls får mig att känna mig inspirerad. Olika människor med olika bakgrunden drömmar mål och känslor. En ung tjej med spanskt utseende kämpar förbi fönstret med tunga resväskor. Fyra stiliga kostymmän gestikulerar vilt åt varandra på andra sidan gatan. En silvrig jaguar står och vilar vid trottoaren. Caféet där jag sitter ligger i en korsning en liten men det är mycket som sker. Gamla vackra hus slingrar sig ned för gatan det känns lite som Oslos motsvarighet till Londons Notting Hill. Blomsterprydda snidade balkonger kantar gatan. Det är något speciellt att sitta och ta in nya platser det är som att kroppen och själen tankas med nytt blod. Kom hit till Norge igår behövde få komma bort och få släppa på alla spänningar och måsten ett tag. När livet ska styras upp är det miljöombyten som fungerar bäst för mig så när min fina vän Malin frågade ifall jag ville komma ett par dagar till henne blev jag jätte glad. Då hon studerar modeindustri på dagarna så är jag själv och kan strosa runt och sitta och arbeta på egen hand. Och på kvällarna kan vi umgås och inspirera varandra lite.

När jag sitter här med kaffekoppen i handen och spanar på de förbipasserande kan jag inte låta bli att bli så där barnsligt romantisk och mina tankar för mig till filmen Notting Hill. Tänk om en stilig främling plötsligt skulle passera förbi och att jag då skulle springa rakt in i honom och pang så skulle vi bli blixtförälskade.. 😉 Tänk om han finns här den där personen som skulle få mig att bli galet lycklig. Han som är rakryggad och respektfull han som älskar livet lika mycket som mig han som aldrig skulle få mig att bli osedd. Tänk om Tänk om…. Att drömma är aldrig fel och inte heller att fantisera det är där spänningen kommer in. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag haft det jobbigt en period både psykiskt och fyskiskt pga kaos i tillvaron då vet jag att fantasier kan ge mig nytt bränsle och få mig att må bättre. Det är det som är så galet med livet du vet ALDRIG vad som kommer att ske när hur eller var. Det får vi påminna oss själva om när livet går emot oss. Livet består av miljontals sekunder som var och en separat kan ge oss nya ögonblick wow.

Jag vill avsluta med att tacka alla fantastiska följare som hört av sig efter mitt förra inlägg via mail och brev som fått mig oerhört glad och rörd.  Tack för all kärlek och stöd ni är bäst. <3<3<3

Här lite bilder från Oslo

Solig promenad vid slottet

image-11

Magisk rabatt jag passerade på min promenad runt staden.

image-9

image-12

Här har ni henne underbara Malin. När hon kom hem idag visade hon allt spännande de får gör på sin modeindustri utbildning. Så kreativt och kul att lära sig skissa och jobba fram mini-kollektioner. Blev inspirerad och nästan lite avundsjuk vill också lära mig det 😉 Få en inblick i hennes kreativa vardag genom hennes Instagram och bli inspirerade ni också https://www.instagram.com/_beautifulgarbage_/

image-13

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.