maj 27, 2024

Dagens självförverkligande förstör våra relationer

Ett nytt år ligger framför oss och här har vi chansen att reflektera bakåt på året som gått och reflektera framåt hur vi vill att året ska bli. Jag känner mig nyfiken och spänd inför detta år. En nystart och en möjlighet att skapa förändring och jag tror att om jag lyckas göra det tillsammans med dem som går bredvid mig kommer detta året bli ännu bättre. Det är lätt att rikta fokus inåt hela tiden mot det egna jaget och då missa alla omkring sig. Vi behöver varandra för att utvecklas.

Vi har alla tillfällen i livet då det är mörkt och jobbigt. Vi har upp och nedgångar. ALLA har det men det kan se olika ut. Om vi tänker på det inser vi att vi aldrig är riktigt ensamma. <3 Det finns alltid någon som varit i den situationen som du har varit i. Någon som vill lyssna och stötta. Det gäller bara att våga visa sin skörhet och rikta blicken utåt. Det är många som är ensamma som inte behöver vara det, ingen ska behöva det. Det bildas grupper på nätet för dem som söker nya vänner. Skapas appar och tillfällen för att människor ska mötas. Våra vackra kyrkor och församlingar över hela landet står alltid med öppna armar för den som söker gemenskap, samtal och stöd. Låt oss gå in i detta året tillsammans. Låt oss bryta trenden som ständigt skriker på oss om vårt eget självförverkligande.

Kärleken

Jag vet inte om någon av er just nu är förälskade eller har varit det någon gång.

Att vara förälskad ger en känsla av lätthet, en befriande och fantastiskt härlig känsla. Kraften kommer inifrån och den gör något med oss. Den raderar allt självfokus och istället får den oss att rikta blicken åt en annan människa. Den gör oss öppna för vår omgivning och skapar en mening i tillvaron. Hjärnan kopplas om och från en tidigare strömlös hjärna tänds den inre lampan. Livslampan som vi kan kalla överlevaren. Lampan driver oss framåt och leder oss rakt in i det ljusaste rummet. Där bekymmer känns lättare, där dagarna känns roligare och där en stark meningsfullhet byggs upp. I detta stadie om vi vågar oss in i det försvinner jakten på självförverkligande som samhället hela tiden tjatar om. Jag tror att anledningen till att känslan när man blir förälskad kan leda till allt detta beror på att vi människor behöver rikta blicken åt de som går bredvid oss de som finns omkring oss. Gör vi det så blir det enklare att komma in i det ljusaste rummet. Anledningen är enkel vi lägger inte hela tiden fokus på bara oss själva. Det leder ingen vart att ständigt gå och tänka på om man lyckats skapa sig det perfekta anseendet som samhället vill att vi ska ha.

Att lyckas med sitt liv! Vad är det för klyscha?

Vad innebär det att lyckas? Ämnet är så intressant och så viktigt i vår tid. För den psykiska ohälsan ökar, människor fortsätter jaga och blir aldrig nöjda. De glömmer att rikta blicken mot dem de älskar. Vi blir alla påverkade. Jag har varit väldigt påverkad och kommit på mig själv ett flertal gånger när jag mått som sämst hur ego jag blivit. Jag har gått på trenden att för att bli lycklig ska jag hela tiden sträva mot något roligare, coolare och mer spännande. Jag har varit dränerad på energi för att jag blivit så vilsen. Det är självklart att vi måste lära känna oss själva men någonstans får det räcka. Det handlar inte om att man inte får försöka uppnå sina drömmar och mål utan det handlar om att inte tappa bort dem man älskar längst med vägen till målet. För om du når målgången och ingen står och hurrar när du kommer fram och ger dig en kram utan istället är det tomt och ensamt vid målgången. Så blir resan dit aldrig värt det. Vi behöver varandra inte bara oss själva.

En av min favoritskrifter finns  i bibeln i Nya Testamentet – 1 Korinthierbrevet 13

Kärleken

Om jag talar människors och änglars tungotal, men saknar kärlek, är jag bara dånande malm eller skrällande cymbal.  Om jag har profetisk gåva och förstår alla hemligheter och har all kunskap, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Om jag skänker allt jag äger, och om jag offrar min kropp för egen berömmelse, men saknar kärlek, vinner jag ingenting. Kärleken är tålmodig och vänlig, kärleken avundas inte, kärleken skryter inte, den är inte högfärdig, den är inte ohövlig, den är inte självisk, den är inte aggressiv, den är inte långsint, den gläds inte över orättfärdigheten, men gläds med sanningen. Kärleken överskyler allt, den tror allt, den hoppas allt, den uthärdar allt.

Texten talar så starkt om vad det är vi människor behöver på ett målande sätt. Kärleken är livets starkaste kraft den som övervinner ensamhet, mörker, och allt det som inte är gott på vår jord.

Min julhelg

Inledde året med att vara däckad i influensa i två veckor därför har bloggandet hamnat lite efter, förlåt för det.

Självklart måste ni få se lite bilder från min julhelg. Har alltid älskat julen och kommer nog alltid göra det. Känner mig alltid barnsligt nervös och pirrig inför julhelgen.

Tack för att du läser och tack för att jag får gå bredvid dig genom 2019. <3

Vi hyrde en fin kusrgård för hela familjen över jul på Väddö


Tre hus omgivna av mängder vit puddersnö. Riktig julstämning


Grannhuset hade mängder av rara får <3


Klär grannen dagen förre på kvällen som jag alltid gör.


Julbord mums

Min vackra lillasyster Emelie <3


En till fantastisk syster Kerstin<3


Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.