maj 27, 2024

Jag är citronen och Pär är yoghurten i vår relation

För att få en relation att fungera är det viktigt att smakerna gifter sig med varandra. För mycket av den ena eller andra smaken skapar lätt en skärning.

Vi är våra egna kockar i våra relationer och behöver därför försöka skapa den bästa blandningen av oss själva för att det till slut ska kunna leda till att smakerna gifter sig. Om 2 personer som är väldigt olika möts som i mitt fall jag och Pär är, så kan det ta en tid att lära sig den bästa blandningen. Tänk er att ni ska blanda en kall citronsås. Citronen i såsen är den syrliga, pigga och en aning bitska smaken som bör hällas i med varsamhet, i den milda lite kallare yoghurten. Blandas huvudingrediensernas med känsla så skapar dessa 2 delar en god blandning av syrligt och milt. Blir det för mycket citron i såsen så skär den sig direkt och blir för syrlig. Tar man istället i för mycket yoghurt tappar såsen smaken och blir för mild och smaklös. Kombinationen av 2 personer i en relation behöver mötas på det bästa sättet. För att tillslut komplettera varandra och nå slutfasen då smakerna gifter sig.  Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag och Pär haft en jobbig period just p.g.a.. av våra okunskaper som kockar;) där vi helt enkelt haft svårt att tillsätta rätt dos av våra egenskaper in i relationen. Vi är båda starka personligheter med mycket envishet i oss. Det som vi däremot är duktiga på är att diskutera och prata om saken. Vi är båda medvetna om det vilket är en bra bit på vägen för att saker ska bli bättre, vilket det också blivit.

I förra veckan flyttade jag in hos min fina vän Carin i Hornstull. Känns underbart att bo i kvarter som jag trivs i och där flertalet av mina närmsta vänner bor grannar. Härligt att kunna springa över till varandra och ta en kaffe eller äta middag spontant. I onsdags fick jag efter en lång väntan göra en magnetröntgen. Har under ett halvår haft smärtor i nacken, där jag har en knöl. Rätt otäckt att åka in i ett rymdskepp med huvudet fastsatt  men skönt att få det gjort. Förhoppningsvis är det bara en muskelbristning eller en muskelknut. Får provsvaren i veckan…

I lördags var en underbar dag då jag och Pär var på min vän Lauras bröllop. Otrolig lycka att se bröllopsparet så strålande. Blir varm i hjärtat och rörd bara jag tänker på det. Middagen och festen efteråt var fantastisk.  Älskar att gå på bröllop, ger hopp och styrka. Stort Grattis till det fina brudparet <3<3<3

image

imageimage

 

 

 

 

Please follow and like us:

En tanke på “Jag är citronen och Pär är yoghurten i vår relation

  1. ja det är utmaningen, om man är olika att kunna synka ihop. det viktigaste är att man lite beundrar sin partner. ser upp till den på ngt sätt. då finns chans komma förbi svårigheter tror jag. Och det tror jag ni gör,, beundrar varandra, det är vackert. ni är vackra. och vackert brudpar! kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.