juli 16, 2024

Missbruka kärlek

Kärlek ska inte göra ont

 Det är tyvärr alldeles för vanligt med relationer som skapar mer lidande än lycka.

När det gör ont att vara kär och älska är det dags att säga stopp och vända blad. Många gånger handlar det om obesvarad kärlek. När en relation bygger på rädslor och ängslan att bli övergiven är det farligt. Ett brustet hjärta och en sänkt självkänsla kan ta tid att läka. Därför är det viktigt att sätta stopp så fort någon skadar hjärtat mer än bygger upp det. Våga sätta ditt eget värde i första rummet. Acceptera inte att NÅGON trampar på det finaste du har det som får dig att leva och vara lycklig. Ditt hjärta är värt så mycket mer. Genom att ge dig själv den respekten är det lättare för andra att inte trampa på det igen.

 En ny vecka är här och vet ni vad, det känns riktigt bra för av någon anledning är det vårkänslor i hela min kropp. Idag har vi varit på ett spännande och trevligt studiebesök på SR. Radio är verkligen sjukt roligt något alla borde syssla med 🙂 I alla fall på hobbynivå ifall man inte vill arbeta med det. Helgen har varit skön tillsammans med vänner. I fredagskväll var vi och bowlade ett helt gäng och sedan gick vi till Tikibaren för lite häng bland hawaiiskjortor och brinnande drinkar. Igår var jag på middag på söder och sedan på en 30 års fest. Har bestämt att jag ska ha några vita veckor så drack ingen alkohol, otroligt skönt och bra för kroppen som orkar så mycket mer trots sena kvällar.

Idag vill jag ta upp ett jobbigt ämne ett problem som jag tror att alla någon gång varit nära. Kanske känner man igen sig själv eller att man ser andra omkring sig uppleva det. Ämnet är smärtsamma relationer. Relationer som förstör hjärtan och plågar mer än de skapar lycka. Ofta är det relationer som redan från början är körda, dödsdömda. Men ju svårare relationen blir, ju hårdare håller man fast vid den. Kontrollbehovet ökar och en enorm kamp för att få relationen att förändras börjar. För att försöka vinna tillbaka kärleken. Desto mer distansen ökar ju mer energi lägger man in i relationen och älskar plötsligt starkare än någonsin. Jag tror att detta är vanligare hos tjejer. Det är ofta där jag ser att detta beteende finns hos mina kvinnliga vänner eller bekanta. Det brukar sägas att kvinnor bränner ut sig i relationer medan män gör det i prestationer. En sorglig tes som verkar stämma. Det är den vårdande sidan som är typiskt kvinnligt omhändertagande en sida som många försöker använda som verktyg för att vinna tillbaka hen som är så svår att nå. Någonstans finns en inbyggd tanke att desto mer kärlek vi ger och ju mer uppmärksamhet vi lägger på hen som är svåråtkomlig desto mer kommer hen älska oss och känna att hen inte klarar sig utan oss.

Det var länge sedan jag jagade en man som inte visar at han uppskattar mig för jag vet hur otroligt onödigt och förnedrande det är. Tro mig jag har också varit där för några år sedan och jag kommer VÄGRA att hamna där igen. Varför jaga någon som inte vill ha dig? Genom att respektera sig själv slipper man mycket smärta. Det viktigaste är att förstå att man är så mycket mer värd än att jaga någon som inte ger lika mycket tillbaka.

När det finns så många som vill älska dig på riktigt, helhjärtat. Ett utbyte av kärlek där båda parter ger lika mycket. Destruktiva relationer beror ofta på en blandning av rädsla och att man älskar för mycket på ett sätt som inte är sunt. Där allt man själv känner trycks undan och där allt plötsligt bara handlar om ena partnern. Då är det inte kärlek det handlar om utan rädslan för att bli övergiven.

En av de vanligaste orsakerna till varför vissa hamnar i sådana här skadliga relationer, där man leker katt och råtta med varandra. En kärleksjakt efter något som ändå är dödsdömt, är tidigare barndoms minnen som skapat en enorm rädsla att inte bli älskad och att bli övergiven. Känslorna skapades under barndomen och de blir extra starka om vi under vår barndom inte fick den kärlek och närhet som vi som barn behöver. Kanske möttes vi av självupptagna föräldrar som la all sin tid på sitt arbete istället för att vara mottagliga för all den kärlek vi hade att ge. Den distans som detta skapade gav ett djupt sår där vi lärde oss att förknippa kärlek med smärta. Kanske fick vi lära oss att vi måste förtjäna kärleken av våra föräldrar.

Alla som har sådana här erfarenheter som barn har lättare att dra sig till relationer som är emotionellt otillgängliga därför att det skapar en trygghet något som vi är vana vid och något som vi tror kan läka vårt inre sår.

Dessa relationer är ofta stark passionerade med en känsla av oemotståndlighet vilket bara väcker vår önskan efter mera. Det är också väldigt vanligt för personer som har en tendens att hamna i sådana här destruktiva relationer att de blir livrädda den dagen de hamnar i en relation där äkta kärlek finns, där det inte behövs någon jakt utan där partnern finns där. Ofta känns de relationerna tråkiga och förutsebara.

Jag tror att det absolut viktigaste för personer som känner igen sig i dessa mönster är att förstå faran i beteendet. Vi kan kalla det kärleksmissbruk, missbruk av hjärtat något som man måste tas på allvar. Känner du igen dig i detta?image-13

Då tycker jag att du borde gå och med någon eller försök bryta dina invanda mönster. Hitta tillbaka till ditt egenvärde din självbild hitta dig själv. För det viktigaste du har, är ju dig själv. Mår inte du bra i dig själv är det svårt att möta en annan människa på ett djupare känslomässigt plan. Låt aldrig någon förminska ditt egenvärde!!!

Ta hand om dig kära följare och glöm inte att ditt hjärta är värd det bästa. All kärlek som finns.

Ha en underbar vecka <3<3<3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.