maj 27, 2024

Vilka personlighetstyper har du dejtat?

 Den lågmälda pianomusiken skapar ett lugn i mig där jag sitter uppkrupen inlindad i en värmefilt i soffan. Ljusen glimmar till då och då och skapar små änglalika former på fönsterrutan. Mår äntligen lite bättre har legat däckad i 3 dagar med hög feber och något elakt magvirus. Men idag fick jag en gnutta energi tillbaka så har passat på att möblera om hemma. Under veckan som gått har jag funderat på hur spännande det är hur olika personlighetstyper jag har dejtat de senaste åren. I en djungel av dejtinsidor och appar kan man möta alla sorts människor. Det är det som är lite av tjusningen för alla personlighetstyper kan ha drag som man gillar. Men det kan också vara utmattande när man möter personlighetstyper som dränerar en på energi och som är galet självupptagna. Det som i början av en dejting kan verka väldigt bra och normalt kan visa sig vara karaktärsdrag som är oerhört osexiga och otrevliga. Det kan också vara tvärtom att dejtingen börjar väldigt segt och plötsligt visar sig vara helt fantastisk. Där en person blommar ut rejält efter en tid och kanske visar sig vara exakt så som man drömmer om. Jag tänkte dela med mig av några av de personlighetstyperna jag dejtat så får ni se ifall ni kanske känner igen dragen hos dem ni dejtat eller dejtar 😉

 Den blyge kärleksfulla gentlemannen

Han är killen som är uppvuxen i en varm och kärleksfull familj har alltid haft det bra och han vet hur han ska föra sig. Alla tycker om hans värme och öppna sinne. Han är lite i bakgrunden från början då hans vänner är festglada pajaser. Han vågar inte ta det första samtalet pga sin blyghet. När ni en dag pratar inser du hur lika ni är och du gillar hans värme och trygghet. Ni har kul ihop och bråkar sällan. Han vet precis vad du blir glad för han finns alltid där för dig och tröstar när du är ledsen och skrattar med dig när du är glad. Din kärlek till honom blir fort stark. Han vill ha ett långt förhållande med dig men tycker att du går för fort fram när du pratar om förlovning efter ett antal år. Ni glider isär då vardagen rullar på och inget händer.

 Den uppvaktande humoristiska killen

Han är den roligaste killen du någonsin träffat ni skrattar så att ni gråter. Ni har alltid kul ihop och dagarna består av galna upptåg och äventyr. Ingen dag är sig lik när du umgås med honom. Alla älskar honom och han känner allt och alla. Han visar ständigt hur mycket han tycker om dig. Överraskar dig med blommor bjuder dig på spontanresor. Talar alltid om hur vacker du är och hur glad han är att han har dig. Tillsammans är ni lyckliga men du har i början svårt att lita på honom då han är för bra för att vara sant. När ni separerar är du förkrossad i månader

Den snåla karriärskillen

Den några år äldre karriärskillen som i början känns trygg, stilig och väldigt ordentlig. Perfektionisten som har kliniskt hemma och som alltid styrs av klockan. För honom är ekonomi och pengar det viktigaste i livet. Att tala om att man inte har stora sparkonton får honom att rygga tillbaka i skräck och oro. Han talar gärna om hur oansvarig du är och att han enbart säger det för att han vill dig väl. Han tjänar galet bra pengar men är vansinnigt snål mot sin omgivning självklart inte mot sig själv. Han påpekar att det är just genom snålhet som han lyckats lägga undan så stora summor pengar på banken. En vältalig gentleman som får panik när en hipster går förbi de är opålitliga påpekar han ogenerat när du hälsar glatt på mannen med skägg som passerar. Att inte ha en ordnad ekonomi är för honom lika med oansvarighet och opålitlighet.

 Den stilige singelfarsan

Han har många drag som påminner om karriärskillen men är inte pengagalen och inte heller snål. Han är stilig och prydlig en traditionell man som tycker om ordning och reda. Han är ensamstående pappa och trivs utmärkt med det. Han har ett fint och ordnat hem. Han är avslappnad och lugn med barnasinnet på utsidan. En underbar pappa som älskar sitt barn men som har svårt att möta någon ny helhjärtat av rädsla för att det ej ska fungera. Han bjuder in dig i sitt liv men bara när det är ni. Du får inte träffa någon i hans omgivning. Tänk om relationen inte fungerar då vill han inte ha vågat presentera dig för sina vänner. Han har sorg över att ha separerat och han pratar varje gång när ni ses om sitt ex, mamman till barnen som han har en dålig kontakt med och ständiga gräl. Du känner dig trygg i början och gillar honom för att han är en så fin pappa. Men du känner dig alltid osedd. Jobbet, exet, sonen kommer alltid först. När ni ses pratar ni i timmar seriösa och djupa samtal. Han har blivit känslig sedan han fick barn. Du tycker om hans djup. Han bjuder inte ut dig på dejt utan ni ses bara hemma. Han vill sova klockan 10 och du undrar när ni ska ha tid att umgås eftersom att han har sitt barn i 3 dagar framåt. Han har svårt att se dig, han gör det endast få gånger och då ser han dig till tusen procent och du blir trygg och känner dig för en stund kär. För att i nästa sekund känna dig bortglömd. Han får dig att pendla mellan glädje, ilska och en ständig oro. Han skickar gulliga bilder på sitt barn men frågar inte hur du mår. När du tar upp att du känner dig osedd säger han att problemet ligger hos dig inte hos honom. När ni separerar saknar du honom mycket men är också ledsen för att han inte försökte lära känna dig på riktigt. Du inser att han behöver jobba mycket med sig själv innan han kommer våga möta någon annan helhjärtat, vilket blir din tröst.

 Den romantiska överköraren

Han är mannen full av energi, humor och ständigt glad. Du rycks med av hans glädje och ni hittar på massa skoj. Han överöser dig med komplimanger och vill hela tiden ses. För honom är du allt, han lägger all sin tid på dig och hör du inte av dig skickar han 10 sms och ringer tre gånger för att se att inget hänt dig. I början gillar du hans sätt att vara. Men det blir för mycket och ett kontrollbehov och missnöje väcks hos honom. Han lyssnar inte på dina behov längre utan klampar bara rakt in i ditt liv. När du ber honom att backa att det blir för mycket blir han ännu mer på. Han är livrädd för att bli lämnad och talar gärna om att han alltid blivit lämnad.

 Den äventyrlige flyktkillen

Han är förföraren han bjuder dig på fina middagar och berättar om alla sina äventyr han gjort över världen. Han är lättsam och snygg och du gillar hans uppvaktande sätt. Han lagar exakt den mat du gillar spelar den musik som får dig lugn och bjuder dig på fantastik frukost på morgonen. Ni har det bra men plötsligt en dag är allt tyst ni hörs inte, en vecka senare får du ett sms att han dragit till andra sidan jorden för att surfa. Tiden går och ni träffas igen allt känns bra igen men du märker sakta av en stor mur er emellan. Han är livrädd för att binda sig då hans liv går ut på äventyr och upptåg utan tider att passa eller människor att behöva anpassa sig efter. Du kommer sakna hans äventyrlighet men inte hans otrygghet.

Det där var några av de personlighetstyper jag mött i min dejting har även mött dessa 3 men jag avstår att skriva om dem denna gång 😉

– Den sexgalne osäkre mannen med åldersnoja

– Den porrskadade evighetsingeln

– Den konstnärliga flummaren

 Tror det kan vara nyttigt som singel att blicka tillbaka och titta på sina tidigare dejtingar för att se ifall man kan se något mönster hos de personer man träffar. 🙂 Nu är kockan halv 1 på natten och jag måste sova annars kommer jag aldrig vakna imorgon.

Avslutar med lite bilder från veckan.

I tisdags kom reportaget om mig i nya nr av Allers kika in i den och läs 🙂

image

Uppklädd i söndags för besök på Liljevalchs och sedan dejt 😉

image-3

Spenderade nästan hela förra veckan i underbara Hälsingland. Frid i själen <3

image-2

Något suddigt godnattselfie med mobkameran. 😉

image-5

Sussa gott så ses vi här nästa vecka igen <3<3<3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.