maj 27, 2024

Laga relationer med hjälp av YOGA

Solen har gått ner likt en blodröd apelsin bakom de ljusgröna slätterna. De knubbiga träden sträcker sig mot skyn likt jättar i John Bauers sagor. Vi befinner oss i Bretagne i Frankrike med Yogaakademin. Luften är ren och klar. Det något fuktiga gräset får mina gympaskor att sväva fram över åkrarna. Vi går där tillsammans, i tystnad 5 stycken tjejer. Sökande efter samma sak en frisk och sund kropp. Ett uttömmande av all oro och stress som länge legat över våra axlar. Vi är olika, kommer från skiftande bakgrunder och erfarenheter som bildat och byggt våra skal och som har format oss till dem vi är idag. Det vi har gemensamt är att vi alla har velat testa något nytt. Resa iväg och detoxa kropp & själ. Vi har precis gått in i 24 timmars tystnad. Skrämmande från början men helt underbart nu när vi är i det. För vi är tillsammans inte ensamma i vår tystnad. Styrkan banden och kraften mellan oss känns i luften. Vi går in helhjärtat i detta för att vi vet att det kommer att göra oss gott.

Dagarna här är uppbyggda på samma sätt hela veckan. Vi väcks sju på morgonen av en gong gång som sjunger över hela slottet. Sedan är det dags att väcka kroppen med dagens första yoga pass. Tätt efterföljt av ytterligare ett yoga pass och sedan en fantastisk brunch. Sammanlagt är det 6 timmars yoga och meditation om dagen. Josefine som startat akademin tillsammans med Malin som är våra lärare gör ett otroligt jobb med att lära ut och leda oss genom de olika sekvenserna. Med oss har vi också Johanna vår fantastiska kock som lagar all mat åt oss. Vi äter rawfood för att detoxa kroppen.

Det doftar kryddigt och gott i den gamla slottsbyggnaden. De vackra stenväggarna skapar en ombonad och skön känsla i rummet. Fönstren leder ut mot en gigantisk trädgård likt den i filmen ”Den hemlighetsfulla trädgården” Grönskan börjar långsamt växa våren är här. Att andas djupt liggandes på golvet och samtidigt höra körsången från vårfåglarna ger en endorfinkick som är svår att beskriva. En stillhet skapas i den annars kaosartade hjärnan den blir som dunfylld mjuk, fluffig och lagom krävande.

Jag som aldrig yogat förut förvånas över den kraft den har för min kropp. Så mycket spänningar som släppt blir stärkt inifrån. Har lärt mig att våga komma in djupare i själen. Har vågat öppna upp och älska min kropp. Att lyssna på den och känna efter. En veckas retreat borde alla göra då och då, stanna upp känna in och andas. Känslorna kommer snabbt på en retreat. Jag förs tillbaka i ett hav av minnen under tiden jag lär mig att andas. Varje dag har jag mötts av nya saker, varma vackra minnen till minnen som gör extremt ont. Har kastats tillbaka från känslor av övergivenhet och sorg till framtidstro och ett hopp <3

Att leva i ett samhälle som aldrig låter oss stanna upp och lyssna inifrån skapar många trasiga människor. Själ och kropp hör samman och båda måste få tid att andas och få kärlek för att må bra. Tillåter vi oss själva att stanna upp som på en retreat eller vid ett yoga pass, så ger vi vår kropp och själ kärlek omtanke. Vi lär oss mer om oss själva när vi lyssnar inåt. Gör vi det blir livet enklare då allt som är kämpigt blir enklare.

Jag är helt säker på att vi med hjälp av yoga kan få längre och stabilare relationer. Att vi med hjälp av den kan laga trasiga relationer.  Att vi slipper kommunikationsproblem och separationer.

För det är först när vi vågar lära känna oss själva och lyssna på oss själva inåt vilket man verkligen gör genom yogan. Som vi kan möta någon annan helhjärtat och älska fullt ut. <3

Är så glad att jag valde att resa på denna retreat känner mig utvilad, glad och stark. Dessutom har jag träffat vänner för livet.

Nu är jag tillbaka i Sverige igen och har begett mig till Hälsingland. Arbetar bättre med lantluft i lungorna.

Ta hand om varandra så ses vi här snart igen.

Lite bilder från veckan i Frankrike.

Saknar denna fantastiska inspirationskälla Sofia <3

image-10

Den lätt bästa yoga mastern Josefine.

image-5

Den vackra maten

image-6 image-7

Hann med en utflykt till Saint – Malo

image-9

Slottet där vi bodde.

image-11

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.