maj 27, 2024

Kärlekskonflikter gör mig förbannad och kreativ

Känslornas makt över kroppen och hjärnan överraskar mig ständigt.

Plötsligt tar de över hela mig och gör mig omåttligt förbannad rent kokande. För att i nästa stund skölja över mig med välbehag och kärlekseufori. Vissa kallar det nog pms men jag har inte den allvarligaste varianten tur nog. Men varje månad är det vissa saker som jag helt enkelt inte kan hantera. Energitagande killar är en sån sak som triggar mina känslor till en kaskad av ilska mot min omgivning. Det är som att vissa människor hittar de där punkterna att trycka på de ömma sårade delarna som är så känsliga. Utan att direkt göra något, det kan räcka att jag tänker på dem och deras beteendenden mot mig för att jag ska gå igång. Men när jag blir så där arg är det också något annat som väcks i mig en enorm kreativitet.

Tror att det kan vara kroppens kärlekssignal för att få mig att göra saker som gör mig glad och som får mig att glömma det som gör mig arg. Det är i dessa tillfällen mina bästa idéer kläcks mina finaste tavlor målas och då jag plötsligt känner mig oövervinnelig. Ni vet det där starka försvaret som kommer som en marscherande arme till räddning och motstånd. Kreativiteten är botemedlet, återhämtningen och uppbyggandet av den inre överlevaren. Den som endast vill ha människor omkring sig som bryr sig på riktigt, som ser, lyssnar och vågar älska. Inte de som stänger igen och tystar ner. De vars identitet ligger instängd i en enorm bubbla av självfokus och hävdelse. Inte heller de som tar av andras energi och suger ur den sista gnistan och inte mår dåligt av det.

När jag tänker efter är det många skapare av olika slag, konstnärer, författare och musiker som säger samma sak. Att ilskan och kärlekskonflikterna ger dem skaparglädje. Tänk hur många låttexter det är som handlar om kärlek. Nästan varje låt de spelar på radio känns det som. Eller alla dikter som skrivits 100 tusentals om olycklig och lycklig kärlek.

Inser att det kanske låter som att jag letar just kärlekskonflikter för att kunna bli mer kreativ så är det verkligen inte J Men när jag analyserar mina kreativaste perioder så har de hängt samman med just de perioder i mitt liv där det varit kaos på kärleksfronten.

Att hitta metoder som gör en på bättre humör när man ligger i konflikter eller är sårad är något som jag tror att alla behöver och kan må bra av. Om ni har svårt för kreativiteten så testa när känslorna härjar lovar er det kan ske stordåd 😉

Har haft två väldigt produktiva och roliga dagar. Med spännande möten avklarade skrivprojekt och välbehövlig träning. I helgen ska jag åka till staden där solen alltid skiner, Karlstad med projekt för Mix Megapol längtar redan ska bli härligt med ett litet äventyr.

Nu måste jag avsluta här, behöver stretcha lite då jag kom in från en löprunda nyss och sedan vila.

Önskar er en varm och mysig tisdagskväll <3

Lite bilder från veckan som gått.

Svårt att vara arg när denna bild dyker upp 😉

image

Äntligen har våren kommit och jag har kunnat använda min nya vårjacka.

image-2 image-3

Uppklädd inför festligheter i fredags.

image-1

 

Ses om en vecka igen

Glöm inte att ni är GULD VÄRDA!

Please follow and like us:

En tanke på “Kärlekskonflikter gör mig förbannad och kreativ

  1. Åh vilket bra inlägg! Instämmer helt! PMS är verkligen både en kraft och en pina..vi snackar loss om det i podden varje vecka. Lyssna gärna om du vill. Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.