juli 16, 2024

Kärleksspelet en katt och råtta lek

Du har aldrig känt dig så fantastisk… snygg, sedd och åtråvärd. Så fort det plingar till i telefonen känner du hur ett leende sprider sig över ditt ansikte. Det finns någon där som bryr sig om dig och som vill veta hur din dag har varit. En person som vill säga att han/hon saknar dig. Dina dagar känns ljusare och mer meningsfulla när de där fina sms:en dyker upp. Du blir glad men samtidigt skrämmer det dig också att personen är så framåt det blir svårt att lita på. Trots det ger du personen en chans att få lära känna dig och du ger samma chans tillbaka. Du är den som håller tillbaka en aning. Ni träffas mer och mer tillslut flera dagar i veckan. Era möten är passionerade och spännande de ger dig energi. Det tar dock ett tag innan du känner dig trygg. En dag känner du att det är dags att ge tillbaka slappna av och vissa uppskattning. Skicka iväg det sms som tagit mot förut. Att du längtar efter personen och att du är så glad att denne förgyller dina dagar med sin fina närvaro. Du öppnar upp dig och skriver sms:et denna gång får du inte ett svar direkt. Du tänker inte så mycket på det efter ett par timmar får du ett svar tillbaka. Snällt men kort. Desamma!!

Det är här saker börjar förändras den tidigare så kärleksfulla person som alltid velat träffas och som dagligen hört av sig börjar plötsligt backa. Sms:en kommer allt mer sällan då kortare och kyligare. När ni träffas är personen frånvarande och annorlunda. Spelplanen har förändrats nu är det du som är ledaren den som visar och drar i relationen. Du undrar vad som är fel vad du gjort. Det enda som hänt är att du vågat släppa din rustning och långsamt släppa in den andra. Detta får din partner att bli skrämd och själv dra på sig sin egen rustning.

Kärleken är så komplicerad ibland trots att den verkligen inte behöver vara det. När två personer möts så är det bagaget de bär med sig sedan tidigare som styr dem. Det läskigaste som finns är att bli avvisad det har alltid varit min stora skräck. Men när jag reflekterar över det har jag själv avisat många utan att tänka så mycket på att jag gjort det. Det har varit undermedvetet ibland har det bara handlat om en rädsla för den öppenhet personen jag mött har haft. De senaste åren har jag också insett att mycket legat i min egen låga självkänsla. Självförtroendet har jag alltid haft men självkänslan att någon faktiskt kan älska mig har sett annorlunda ut. Detta hade jag ingen aning om innan en psykolog sa det till mig. Jag har backat när jag inte trott att den jag mött haft rätt avsikter och när jag äntligen vågat har jag blivit övergiven. Detta har byggt på min mur ytterligare. Idag är jag medveten om det och kan därför se mina mönster och försöka bryta dem i tid.

I ett dejtingsamhälle som blir allt mer oseriöst och ytligt tror jag att det är viktigt att försöka få slut på alla spel. Ta över katt och råtta leken. När du träffar någon som gör dig glad våga vara i det och ge tillbaka uppskattningen direkt för att slippa svängningarna. En relation handlar om tvåsamhet där den ena inte ska styra. Ni ska styra saker tillsammans. Rädslor är enklare att övervinna ifall man är två i det. Prata om det säg att du är rädd berätta att du bryr dig. Genom att samtala och våga öppna upp blir relationen snabbare seriös och det blir lättare att läsa av varandra. Häng av rustningen redan i början när ni ses. Plocka inte fram den ur garderoben. Balans i dejting och relationer är a och o för att det ska bli bra.

Glöm aldrig bort hur värdefull du är. Du är värd att älskas och få älska någon helhjärtad. Vågar du så vinner du. <3

Förra veckan var hektiskt så hann aldrig uppdatera här. Känns skönt att vara tillbaka.

Avslutar med bilder från förra veckan.

Vilket vårväder veckan gav 🙂 Jobbpaus i gröngräset.

image-12

I torsdags var jag med min vän Carro  på Preview party of the exhibition. The Legacy of Andy Warhole på Artipelag. Otroligt häftig utställning den måste ni besöka. 

image-10

I helgen var det dags för Rusta Buska del 2 vi var där hela familjen och renoverade vår barndomsgård invändigt. Vi slipade, spacklade och målade i timmar. Kul att få göra fint som ni ser en hel del att fixa. Ger er efterbilder senare. 🙂

image-9

Vi bodde hos Mortimers på deras underbara gård för att slippa bo i byggdammet.

Här en bild från Lars Mortimers fina atelje där alla fantastiska Hälge historier skapades. Vi var här mycket som små och lekte. Många minnen som väcktes. Sorg och glädje Lars är väldigt saknad <3

image-6 image-8

Kära läsare tack för att ni finns och förgyller mitt liv!!

Ha en fin kväll så hörs vi nästa vecka igen.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.