juni 18, 2024

Att dumpa någon borde förbjudas!

Befinner oss i det svenska paradiset Dalarna.

Sitter i vår lilla timmerstuga i Vikarbyn med utsikt över Siljan, och känner de svala vindarna svepa genom det öppna fönstret. Huset ligger högt upp så utsikten är otroligt vacker.

image-12

 

Jag kom till Dalarna i fredags morse, och besökte då en av mina bästa vänner Malin. Hon hade ordnat en försenad midsommarfest 🙂 i en stuga i Vattnäs. Vi åt massa god mat spelade kubb och nattbadade. Härligt att få träffa henne igen tillsammans med hennes fina vänner. I lördags hade vi en lugn dag i solen fram till kvällen då vi åkte på konsert med Hoffmaestro i Rättvik, kul kväll med mängder av dans.

 

 

image-24

 

image-33

När man träffas och umgås i större sällskap, så brukar det alltid komma upp ämnen som diskuteras längre än andra. Det är oftast känsliga ämnen, som väcker mycket tankar. Under helgen som gått har jag träffat ett flertal personer kvinnor och män som har haft hjärtesorg, pga. jobbiga separationer. Där partnern ifråga avslutat relationen abrupt och utan förvarning. Detta har fått mig att vilja skrika  STOPP  sluta! Det borde vara straffbart att såra och svika en annan människa. Jag får ont i magen av att se hur ont det gör att bli lämnad. Jag har ju varit där själv för länge sedan, ensam lämnad och sårad. Med en partner som vägrat prata och där jag trott att allt varit bra. Tills plötsligt en dag då personen blivit iskall och vänt ryggen, utan någon riktig förklaring, bara försvunnit ut ur mitt liv. Jag vill skriva om detta för att få folk att tänka steget längre nästa gång. Snälla vi måste alla lära oss att kunna tala med vår partner. Tala om när saker inte känns rätt, och när osäkerheten kryper på. Prata om det, så att båda vet om hur saker ligger till. Det är inte alla gånger så lätt, men jag lovar er. Ingen vill känna av känslan att behöva bli lämnad utan förvarning. Hur er relation än ser ut så är ni ju 2 stycken, som ska ta hand om varandra. Inte plåga varandra genom att inte prata, och slutligen hugga den ena i bröstet genom att vända ryggen till. Det skapar sår i hjärtat som kan vara väldigt svåra att läka.

När jag träffar människor som lider av separationer så önskar jag att jag kunna uppfinna ett botemedel. Eller ge dem ett nytt helt hjärta som inte är brustet. För jag vet hur jobbigt det är, och hur mycket det kan skada en person. Vissa gånger kan det leda till att människor tvingas leva ensamma, av rädsla för att bli lämnade igen. Om vi alla tänker på vår partner och verkligen bryr oss. Så måste vi lära oss att se vår partner och inte bara oss själva. Vad är det värsta som kan hända ifall vi vågar öppna upp med våra tankar och känslor inför vår partner? Kanske att denna inte lyssnar, men då har vi i alla fall försökt att kommunicera. Och går det då så långt att vi väljer att dumpa någon, så blir uppbrottet kanske lättare även för dig som kan gå rakryggad ut ur relationen. I vetskap om att du har gjort allt för att försöka prata med din partner. Det är också otroligt viktigt att ge din partner tid att få prata om varför saker tog slut. Lyssna trösta och försök ge en tydlig förklaring varför du väljer att lämna. I dagens samhälle finns det för mycket egotänk, jag jag och jag. Släpp det i en relation så handlar det om 2 människor. Var ärliga mot varandra och försök behandla din partner som du själv vill bli behandlad. Slutligen vill jag säga till er som just nu kanske lider av att ha blivit lämnade. Jag lovar er hur ont såret än gör så kommer det att läka, låt det ta sin tid. Men ge inte upp kärleken, för det är aldrig försent att börja älska.

Igår kom min Viking hit, äntligen ska jag få visa honom Dalarna. Idag har vi hunnit med att se massor. Vi har besökt Dalhalla och lyssnat på den otroliga akustiken. Vi har promenerat vid Styggforsen och njutit av lugnet i skogen och slutligen har vi besökt Classic Car week i Rättvik. Fin dag där jag har fått ett nytt intresse;) Nämligen gamla veteranbilar. Wow vilka vackra bilar hela Rättvik kryllar av dem

image-78image-79Efter en lång dag med mycket intryck, ska vi nu bara vila och njuta av vackra Vikarbyn.

 

Soliga hälsningar från Dalarna. <3<3<3
image-77

Please follow and like us:

2 tankar på “Att dumpa någon borde förbjudas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.