april 23, 2024

Hösten den bästa tiden för lyckad dejting

Solens strålar lägger sig som vackra sidentrådar över Karlbergsån och får det grönaktiga vattnet att se helt magiskt ut. Världen har på bara några veckor förändrats. Träden har bytt färg luften har blivit krispigare och tiden har för en stund stannat upp och fångat min uppmärksamhet. Det är nu det magiska händer livsförändringar och små val som lett livet i en ny riktning. Har mer energi än på länge. Möjligheterna ligger som en kurvig väg in i framtiden och ingen vet vart den leder, en skymtande bild av någonting på avstånd som inte går att placera. Men som sakta formas ju närmare jag kommer. Det är varmt på balkongen där jag passar på att ta en paus för att skriva lite här. Den akustiska gitarren i bakgrunden gör mig harmonisk och tänkande. Fatet är fullt av kanelbullar och lukten av kaffe skapar en mysig känsla.

De senaste veckorna har gått väldigt snabbt med mycket saker som hänt, så det är först nu jag har en stund över att skriva. Utbildningen jag går är riktigt bra. Spännande att få lära sig skrivandet på en helt ny nivå. Har fått möjligheten att skriva några reportage med möten och livsöden av människor som berört mig starkt. Fått mig att stanna upp och reflektera över det som sker omkring oss. Det är dags för oss alla att öppna upp ögonen för varandra se lyssna och finnas där. Vi behöver varandra för att starka kunna möta och hjälpa andra i flykt eller på hemmaplan som har det svårt. Aldrig glömma bort att sträcka ut handen till de som verkligen behöver oss. Få känna att vi gör något viktigt att vi inte vänder ryggen till.

I helgen var jag på en spontan dejthelg i Köpenhamn. Riktigt kul att träffa någon som är lika spontan och äventyrslysten som mig. Vi strosade omkring på Köpenhamns små gator tittade på folk. Gick på konstmuseum och besökte Tivoli. Där vi åkte karuseller och gick på konsert på kvällen. Bästa sättet att lära känna någon på ett snabbt och annorlunda sätt är att ha modet att våga göra just sådana här infall. Vad har man att förlora på det? Kanske upptäcker man snabbt att det inte finns något där eller så inser man att denna person måste jag lära känna bättre. Att kasta sig ut i en ny miljö borta från hemmaplan kan göra det lättare att slappna av och vara sig själv samtidigt som det går att få till riktigt bra äventyr.

Till er singlar där ute nu är bästa tiden för dejting. Landskapet är som vackrast luften som renast och möjligheterna till resor eller kulturella upplevelser som störst. Så passa på att ge er ut våga utmana er själva.

Nu måste jag avsluta skrivandet så att jag hinner byta om, för ikväll ska min klass till Statsteatern för att se pjäsen Gellhorn & Hemingway.

Ha en underbar vecka kära läsare<3

Avslutar med bilder från veckan.

Bilresan till Köpenhamn  i fredags, vacker utsikt vid Gränna.

image-5

Voice 15 konserten på Tivoli i Lördags med Zara Larsson m.fl. var riktigt bra.

image-2

Pampiga byggnader på Tivoli.
image-4

I söndags när jag kom hem från Köpenhamn åkte jag direkt på kalas för att fira syster som fyllde 30 <3image-3

 

Igår fick jag finbesök hemma av tidningen Allers som ville göra ett reportage om min syn på relationer före och efter Kärlekskoden. Härligt möte, håll utkik efter reportaget.image

Please follow and like us:

En tanke på “Hösten den bästa tiden för lyckad dejting

  1. I all ära är det kul att du har lätt att få en dejt. Det du helt glömmer bort är de singlar som av en eller annan anledning inte passar in mallen hur en dejt ska se ut och vara för att själva få en dejt. Jag är en av dom och efter 20 års försök för att ens få en dejt, fick jag till slut en dejt, när jag var på resa i USA denna sommarn.

    Nu ska jag flytta över dit om 3 veckor för att vara med min flickvän. Men tror du att det känns rätt innerst inne? Nej! Eftersom jag har fått gett upp min trygga fasta anställning med rätt till 5 veckors semester mot ett osäkert tillfälligt jobb. Utan någonsin rätt till semester och sämre arbetsförhållanden. Jag önskar verkligen att jag hittat någon här hemma. Men pga krav hit och dit från svenska och europeiska kvinnor, stod jag i valet att få bli ensam resten av livet eller ge mig av till USA.

    Nästa gång du skriver om att det är lätt att få dejt, ha i åtanke att det inte gäller alla människor

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.