maj 27, 2024

Hur ärlig bör du vara mot din partner?

Genom tillit bygger du starkare och tryggare relationer, men finns det tillfällen då du inte alls behöver vara ärlig mot din partner? 

I detta inlägg får du tips på 7 frågor du kan ställa till din partner för att öka tilliten och genom det slippa missförstånd och oro.

Solen kommer för ett litet ögonblick fram och färgar marken rosaskimrande på Götgatsbacken, jag har suttit på stan ett par timmar på ett café för att slutföra lite jobb.

Nu står jag och tittar ut på alla människor som passerar. Den unga killen med det blonda rufsiga håret flygande i vinden där han susar nedför backen med sin skateboard, det unga nyförälskade paret som inte kan sluta titta på varandra och den gamla damen i skräddarsydd grön dräkt som tar en paus med rullatorn utanför Brunogallerian. Det slår mig hur vi alla hör ihop, hur vi alla någon gång i livet kommer att vara på samma plats. Hur våra historier går omlott en lycklig tid, en olycklig tid, en inspirerande tid, en tom tid.

Genom att ta in människor omkring sig om så bara för en liten liten stund gör vi så att det blir lättare att se oss själva, vem är du och jag i berättelsen ur våra liv, om någon annan en dag står och iakttar oss. Vem vill du vara? När jag senare gick in en kort sväng på butiken Monki för att titta på en syrenlila ullmössa som ropade på mig genom fönstret med sin charm spelades en låt högt ur högtalarna. Texten i låten fastnade i mitt huvud och det var omöjligt att inte vilja sjunga med.

Låten var Imperfection med Celine Dion

“I try to give all of myself to you
But before I can get there
I’ve got parts of me I’m trying to lose

I got my own imperfections
I got my own set of scars to hide
I got my own imperfections
I can’t hold your heart when I’m fixing mine”

Vi har alla ärr att läka

Texten fastnade hos mig och träffade väldigt tydligt. Den fick mig att reflektera över hur alla vi möter samt du och jag har våra egna brister och våra ärr att läka. För att våga lita på någon du möter som du vill släppa in i det innersta rummet. Är du medveten om vad du behöver läka så blir allt enklare. Genom de relationer jag har haft och genom mina uppbrott har jag byggt upp flera lager av skyddsbarriärer som har yttrats sig i oro, ångest och många gånger ett kontrollbehov av min omgivning och partner. Tilliten har jag fortfarande svårt för. Är ständigt beredd på det värsta.

Otryggt anknuten

 Det är en försvarsmekanism då jag genom mina ärr har blivit otryggt anknuten till en viss del. Den andra delen är fortfarande trygg. Dessa två delar bråkar väldigt ofta om min uppmärksamhet. När jag känner mig som tryggast så knackar den otrygga delen på och säger STOPP hur kan du vara så säker på att allt är sant hur kan du vara säker på att din partner inte döljer något för dig?

Ambivalensen skapar i perioder problem för mig men jag har lärt mig metoder för att kunna känna mig tryggare och framförallt för att inte vara lika impulsiv när jag känner starka känslor. Det viktigaste för mig har varit den öppna dialogen med min partner. Att våga erkänna min oro och berätta varför den eventuellt uppkommer. Redan tidigt i relationen har jag pratat om vad ärlighet betyder för mig och vad det innebär. Jag har också ställt ett antal frågor till min partner. Genom att ställa  frågorna har vi kommit närmare varandra och vi vet hur båda ser på tillit. För även om vi ibland kan tycka olika så vet båda hur vi funkar. Det skapar en trygghet. Nedan frågor kan hjälpa dig att komma din partner närmare precis som de har hjälp mig. Det kan också få dig att inse vad din partner absolut inte vill veta. Ärlighet kan ju faktiskt ha en gräns. 

7 frågor du kan ställa till din partner för att slippa missförstånd

  • Vad betyder ärlighet för dig?
  • Var går gränsen för otrohet för dig?
  • Är det någon som du absolut inte vill veta om mitt förflutna?
  • Har du blivit sårad tidigare av en partner?
  • Vad är dina största rädslor?
  • Hur vill du att vi ska kommunicera?
  • Vad är privat för dig?

Under de senaste veckorna som har gått har det hänt mycket. Jag har jobbat en hel del. Jag har varit på tjejresa till Falun för att hälsa på min fina vän Johanna. Vi har spenderat mycket tid i huset vi har hyrt i Järvsö som vi nu inte hyr längre vilket känns lite sorgligt. Jag har gästat Bakom Fasadenpodden och vi har haft babyshower för min lillasyster Kerstin. Härliga veckor<3  Avslutar med bilder från veckorna. Ta hand om dig ditt hjärta och din själ och glöm aldrig att du är fantastisk. Tack för att du följer kram

För ett par veckor sedan gästade jag Bakom Fasadenpodden. Avsnittet släpptes nyss. Det blev ett brett samtal men vårt favoritämne anknytning dominerade samtalet, samt våra erfarenheter av hur många kan agera utifrån den otrygga, ambivalenta anknytningen. Vi pratade också om att vi båda har varit sjukskrivna i utmattning och hur det kan finnas samband. Det blev ett intressant & givande samtal. Gå gärna in och lyssna: Klicka på bilden så kommer ni direkt in.

Tack Helenah för att jag fick gästa din podd
Jag & Mathias besökte Orbadens spa helt underbar utsikt
Vi var på skogsutflykt & besökte Gröntjärn
Kommer sakna våra rara grannar
Tågbyte i Hedemora påväg till Falun
Vi överraskade lillasyster med en babyshower <3
Hon kommer bli en så fin mamma <3
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.