juni 18, 2024

Här kommer ljusa nyheter <3

Jag tänker på dig jag tänker på mig jag tänker på oss. Jag tänker på hur vi tillsammans går igenom denna enorma kris med en gemenskap som jag inte känt tidigare. Det spelar ingen roll om jag möter en liten flicka hand i hand med sin mamma på väg hem från dagis, om jag möter sportkillen på cykel som med ilfart kör förbi på Hornsgatan, om jag möter den lilla tanten med kritvitt änglahår som står med sin rullator utanför ålderdomshemmet vid oss och njuter av solen eller om jag möter ungdomsgänget som skrattande springer igenom parken och lyssnar på ett högt Youtube klipp.

Alla jag möter oavsett ålder och stil möter min blick, inte för en sekund utan faktiskt tillräckligt länge för att jag ska känna samhörigheten. I krisen ser vi plötsligt varandra med nya ögon för att allt är nytt för alla. Alla är lika oroliga alla vill se en förändring och längtan efter den vardagliga tryggheten blir påtaglig. Vi blir tvungna att känna mer att blicka inåt och se det vi har det som alltid kommer betyda mest. Våra familjer, våra vänner, våra släktingar och framför allt vår egen hälsa din och min vårt ansvar för oss själva och de vi har omkring oss.

Vilken väg vill du gå, vad har du för drömmar?

Det är värdefullt för var och en av oss att få stanna upp och reflektera över vad du och jag vill med livet. Vilken väg vill du gå, vad har du för drömmer? Detta är tiden då du kan drömma fritt. För saker kommer att bli bättre. Allt som sker har varit okontrollerbart men vi lär oss mer och kunskapen ökar vilket också tryggar. Media rapporterar naturligtvis det som behövs rapporteras men jag kan verkligen sakna mer hoppfulla ljusa nyheter för det sker under varje dag. Människor hjälper varandra, människor blir mer kreativa, människor blir kärleksfullare. Vårt land är fyllt av hjältar och vi ser dem dagligen. Kanske kan vi försöka hitta våra egna personliga hjältar för det bär på hopp. De finns trots allt väldigt nära oftast närmare än vi tror.

Fyll dig själv med det hoppfulla

Att hjälpa en annan människa kan vara en liten sak som att höra av sig till någon man vet är ensam eller ge någon den värdefulla tiden som kan betyda allt att någon lyssnar. Vi påverkas alla olika av krisen vissa mer än andra och de är dem vi ska ge extra styrka för de behöver oss dig och mig. Om du börjar med att ge dig själv påfyllning av det hoppfulla så bir det enklare att kunna finnas där för andra.

Stäng av all input ibland. Vi har så mycket tid att sitta och skrolla i våra mobiler i timmar men ta några timmar till att göra något annat istället. Skriv ner din berättelse om året som gått, dansa med din partner eller dina barn eller varför inte digitalt med en vän. Sticka, pyssla, måla allt som kan få din hjärna riktad åt ett annat håll. Det funkar förvånansvärt bra att påverka sitt eget mående på det sättet. Våra hjärnor och det mest underbara vi har fått därför bör vi lära oss hur dom fungerar. Vi har länge blivit överhettade av allt elände som sker då behöver hjärnan naturligtvis också få värmas upp av allt gott som också sker.

Mitt år har precis som många andras varit omtumlande

 I början på året flyttade vi in i vårt första riktiga gemensamma hem jag Mathias och mina två bonusbarn. En spännande förändring men också utmanande och lite skrämmande då jag innan varit van att kunna ha mitt space och få den återhämtning jag behöver.  I början av året i mars blev jag av med mitt uppdrag på Best Western Hotels, det var då pandemin startade. Jag hade då  sådan tur att jag fick ett nytt uppdrag strax därefter på SOS Barnbyar som jag berättat för er om tidigare här i bloggen. Jag fick lära känna hela verksamheten hemifrån digitalt då vi inte skulle vara på kontoret. Det gick förvånansvärt bra men en utmaning att sitta hemma ibland då vi alla var hemma. Att arbeta för en så fantastisk organisation gav mig hopp och mening. Som att kliva in rakt bland världens hjältar som finns världen över och som dagligen gör enorma insatser för att andra ska få det bättre att barnen ska få en trygg uppväxt. Naturligtvis är det också mycket att ta in. Särskilt när jag är en person som funderar otroligt mycket och vill hjälpa.  Det händer så mycket i världen och det är jobbigt att se att så många barn far illa. Trots att organisationen gör allt för att hjälpa det som är mest utsatta.

Lediga veckor

I oktober blev jag tvungen att avsluta det uppdraget också pga. pandemin det kändes väldigt tråkigt och jag var då rejält trött mentalt. Nu har jag haft några veckors paus från allt. Det är också därför jag inte uppdaterat bloggen för jag har behövt lyssna inåt och samla kraft för att orka. Vi har haft det jobbigt också privat hemma i vår relation pga. utomstående själ som tyvärr inte går att styra över. Men det är något som jag kanske berättar senare någon gång. Vissa saker måste bearbetas och därför får de vara privata ett tag.  Allt får ta sin tid och just nu är det bättre. <3 Jag känner mig som en ny person efter dessa lediga veckor i kropp och själ. Behövde få landa i mig själv och landa i alla förändringar som varit under året. Att få tid att känna har varit värdefullt. Jag har varit ledsen och frustrerad orolig och glad allt på en gång. Vilket jag tror att många känner igen sig i nu när världen sett annorlunda ut.

Krisen har fått mig att fundera på vad jag verkligen vill med allt

Den har fått mig att känna mig gammal då jag är rädd för att allt ska ta slut, den har fått mig att bli stressad över att jag kanske inte kan få barn pga. min ålder, den har rört om ordentligt och det har lett till att jag nu börjar landa mjukt och må bättre. Har ägnat tiden åt att ge mig själv kraft genom att börja i terapi, genom att vila och genom att fortsätta med mina egna pågående projekt utan krav. Projekt som bara gör mig glad och som får mig att känna mig levande.  Jag har också gett mig själv kreativitet genom att börja gå en fotokurs på Fotografiska.

 I en annorlunda tid så blir det naturligt att många av oss också tänker annorlunda. Därför vill jag att du ska lyssna inåt försök ge dig själv vad du behöver. Tillåt dig själv att känna allt. Prata mycket med dem du har omkring dig och är du isolerad så ring en släkting eller vän eller gå med i någon grupp på sociala medier där du kan lära känna nya vänner som tex Gofrendly en fantastisk app där du kan hitta vänner. Du behöver inte vara ensam, ensam för det är många som nu letar någon att ta en digital kaffe med eller någon att prata med i telefonen.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.