juni 18, 2024

Sexmissbrukare och egon dejterna jag aldrig glömmer

Känner mig solkysst och lycklig. Har precis kommit hem från Söderhamns skärgård där jag och Mathias varit under dagen. Vi har ätit på den trevliga fiskerestaurangen Albertinas och badat i havet vid Långvind. Nu har vi kommit tillbaka till torpet vi hyr i Järvsö. Jag ska skriva klart bloggen och sedan ska vi ha en kräftmiddag med Ida och Anna. Vet ni jag har haft en riktig semester i år, tre hela veckor så underbart. Under flera år har jag bara tagit ut sporadisk semester osammanhängande så det var verkligen behövligt. Jag har kunnat koppla av och därmed också kopplat ner. Därför har bloggen fått vänta lite på en uppdatering. Hoppas att ni har förståelse för det <3

Kvällsbad vid Långvind

Dejting, pendla mellan hopp och förtvivlan

Under den senaste veckan sedan jag började jobba igen har jag tittat på serier på kvällarna. En hel del kärleksserier med dejting och relationskaos. Älskar att titta på sådana serier, få analysera och reflektera runt dem. En av serierna jag såg var komediserien Love Life med Anna Kendrick i huvudrollen. En trevlig och lättsmält historia om en ung kvinnas relationshistoria. Tycker att serien var rolig med hög igenkänningsfaktor på hur dejting och relationslivet kan se ut. Den fick mig att fundera på hur mitt eget liv har sett ut. Hur mina separationer har känts och hur allt plötsligt har förändrats när jag börjat dejta igen. En konstant pendling mellan, hopp, glädje, förtvivlan och lycka, allt i en enda röra.

Insåg också hur intressant det har varit att dejta och hur ofta jag har tänkt ge upp efter mina misslyckade dejter. Idag hade jag tänkt dela med mig av två av mina värsta dejtingminnen. Många av er har efterfrågat det. Naturligtvis kan jag dela med mig av mina bästa dejtingminnen i ett annat inlägg längre fram. Jag tänker att ni är många som säkert kan känna igen er som kommer att inse vilka bra dejter ni själva går på och att ni kanske ska sänka kraven en aning.

Dejting kan vara så härligt och så vidrigt om man vågar testa får man helt enkelt räkna med att träffa en hel hög som är totala motsatsen vad man drömmer om. Det är viktigt att sänka förväntningarna då slipper man besvikelsen. För vi får aldrig glömma att vi själva säkert gör någon besviken också. Vi bär alla på olika saker och har olika invanda mönster som kan speglas helt fel i mötet men en person där det krockar. Men precis lika väl kan man möta någon där det verkligen klickar och då är alla misslyckade dejter värt mödan att hitta dit.  Jag har valt att inte använda mina dejters riktiga namn utan de har fått smeknamn, då jag inte vill hänga ut någon.

Kille 1: Sexmissbrukaren

Jag hade återigen flyttat, denna gång till ett trevligt område strax utanför Kungsholmen De första veckorna efter flytten fokuserade jag på att få ordning hemma. Skapa en trygg oas där jag kunde få lugn och vila. När lugnet innan fann sig började rastlösheten och tristessen också infinna sig. Alla mina vänner var ständigt upptagna med sina familjer och barn och kunde aldrig ses. Jag kände mig misslyckad som aldrig kunde få till en så bra relation att jag kunde få egna barn. Mina dagar gick åt att fundera och känna mig ledsen över att känna mig ensam. En kväll när ångesten slog till riktigt hårt och jag låg i en liten hög i soffan och grät i timmar. Sa jag till mig själv. Du löser detta du måste bara våga igen. Våga möta någon, våga dejta, våga öppna upp hjärtan med rädsla om att få det sårat. När jag hade fått gråta ett tag kände jag mig starkare och tog fram telefonen för att ladda ner dejtingapparna Happn och Tinder igen.

Loggade in med ett klick på happn för att söka i mitt nya område efter någon kille som såg trevlig ut. Efter ett tag dök en stilig kille upp med en leende bild. Övriga bilder i profilen såg trevliga ut, en aktiv person som hade en bra text om sig själv. I appen kunde jag se att vi passerat varandra för endast 20 minuter sedan en bit från mig. Så spännande, konstigt att jag inte såg honom tänkte jag. Vi matchade strax därefter med varandra och började att skriva. Samtalen blev långa och vi hade samma sorts humor.

Jag var granne med en stilig man

Det visade sig att han bodde bara några få gator bort från min nya lägenhet. Nu hade min inre känsla av ensamhet och misslyckande förvandlats till nyfikenhet och hoppfullhet. Att dejta kändes plötsligt som en självklarhet tänk om han skapade sådär bra stämning även när vi sågs. När vi skrivit ett par timmar frågade han om jag inte ville ses. Kanske på en promenad eller ett glas vin. Absolut tänkte jag och föreslog själv att jag kunde promenera bort mot hans gata. Denna gång kändes det inte konstigt eller ens läskigt att träffas så fort. Vi mötes utanför hans port och tog en promenad i solen. Han såg ut precis som på bilderna och var lika rolig som han hade varit när vi chattade. Kände mig glad och nyfikenheten fanns kvar.

Brukar inte följa med någon hem så tidigt

Ska du inte följa med upp på min balkong och ta ett glas vin innan du går hem frågade han och jag sa ja utan att ens tänka på att jag inte kände honom. Jag brukade aldrig träffa någon så tidigt hemma hos dem då det brukade kännas olustigt och inte tryggt. Men nu efter att vi promenerat kändes det inte alls konstigt.  Vi gick upp till honom en stor lägenhet, prydligt inredd med en fin balkong. Han visade mig runt och visade då också hans barns rum. Han hade två något äldre barn.

Vinet plockade han ut redan kylt från kylskåpet och dukade fram på balkongen. Vi satte oss ner och samtalet flöt smidigt och det visade sig att vi hade många liknande intressen. Som alltid när jag är nyfiken frågade jag honom en massa frågor. Samtalet gick snabbt över i hur länge han hade varit singel och han svarade två år. Det visade sig att han separerat efter en väldigt lång relation efter att hans före detta hade bedragit honom. Ett sorgligt samtal där jag kände stark empati och trygghet i att han vågade öppna sig så snabbt och berätta. Som en naturlig följdfråga frågade jag om han dejtat mycket. Absolut det har jag svarade han sedan från ingenstans sa han.

Jag hade sex med en tjej precis innan vår dejt

Det var faktiskt en tjej här precis innan du kom så vi hade sex här i köket. Det han sa kom så oväntat och plötsligt så jag började skratta, trodde att han skojade. Men det visade sig att han inte skojade. Efter det berättade han att han mådde väldigt dåligt och att han drog hem flera tjejer i veckan för att ha sex. Hela situationen blev så konstig och jag blev helt ställd av det han sa. Men jag var snabbt tydlig med att jag inte var intresserad av att ha sex med honom och att det inte var därför jag följde med. Vi pratade ett tag till sedan kände jag mig olustig och gick hem. Han skrev länge efter det mötet till mig och jag var tydlig med att jag var ute efter en seriös relation och att jag därför inte var intresserad av att dejta honom.

Vi bröt inte kontakten utan gick på en promenad en gång till fast jag hade varit tydlig att jag inte var intresserad. Kan kännas konstigt såhär efteråt men det var mest tidsfördriv för mig när jag kände mig ensam. Någonstans i vårt första bisarra möte så ville jag förstå hur han tänkte och varför han agerade så destruktivt. Tänkte att jag kunde lära mig av mötet. Men i slutändan blev jag mer av en religionspsykolog till honom. Vi hade sporadisk kontakt via chatten men sen bröt jag.

Kille 2

Den snåla killen som inte ställde en enda fråga

Det hade gått flera månader utan dejting. Jag var i en känslomässigt trött och nedstämd period,trött på att leta kärleken. Men denna lördag fick jag åter energi och laddade ner dejtingappen Tinder igen som jag innan raderat för att slippa swipa dagarna i ända. Vilket fick mig att må sämre. En vän hade återigen ställt in våra planer, jag kände mig ensam och nyfiken på att träffa någon igen. Swipade ett slag på Tinder och matchade snabbt med en snygg man som hade fina bilder och en profiltext som jag fastande för. Vi började skriva direkt, samtalet flöt på och vi skrev i några timmar.

Kvällen närmade sig och jag frågade om vi kunde ses på en öl någonstans i Vasastan nära hem. Han svarade direkt att han gärna ville ses. Jag fick en bra magkänsla och för första gången på länge kändes det kul att få träffa någon igen. Vi träffades på en trevlig bar och jag såg direkt att han såg ut som på de bilder han hade i sin profil, snygg och solbränd. Vi beställde i baren och satte oss ner.

Han började direkt att berätta att han kände sig trött då han precis kommit hem från en spännande äventyrsresa. Det lät ju spännande tyckte jag så jag började självklart ställa 1000 frågor om hans resa och det visade sig att han reste väldigt mycket. Att han varit singel i lite över ett år att han jobbade på ett produktionsbolag och skapade tv-serier och att han hade svårt att binda sig. Den första tiden av vår dejt reflekterade jag inte över att han aldrig ställde en enda fråga till mig. När vi suttit där i 2 timmar frågade han om vi inte kunde gå vidare.

Ville ta mig därifrån snabbt

Utan att egentligen veta varför sa jag ja. Vi gick till en annan lite mindre bar. Vid det här laget hade vi fått i oss ett antal öl så jag kände mig lite lullig. Klockan flög iväg och jag började nu bli irriterad över att sitta på en dejt med någon som inte ställt en fråga på 4 timmar. Jag sa att jag började bli trött och att jag ville gå hem. Är du inte hungrig frågade han, första frågan på hela kvällen. Då klockan hade blivit närmare 3 på natten så kände jag mig väldigt hungrig. Men följ med ska jag bjuda dig på den bästa nattmaten sa han och reste på sig.

Han gick över gatan till gatans sunkigaste grill och utan att fråga vad jag ville ha beställde han två lådor strips. När maten var klar vände han sig emot mig leende och sa – Det är inte ofta jag bjuder en tjej på mat men känner för att bjuda dig på dessa strips. Vid det laget var jag så trött så jag orkade inte säga något tillbaka. Vi skildes åt och jag promenerade hem. Nu med en värre tomhetskänsla än på länge. Vad är det för självgod idiot som går på dejt utan att ställa en enda fråga.

Han ville fortsätta att träffas

Morgonen efteråt hade jag fått ett långt meddelande från honom där han skrev att han inte känt sig så glad av att träffa någon som mig på länge och att han var glad över att få bjuda mig på strips. Han frågade om vi kunde ses igen. Mitt svar blev kort men rakt. Jag är ledsen men helt seriöst är jag inte intresserad av att träffa en kille som bara pratar om sig själv. Jag kommer nu att radera dig från Tinder. Så kanske du lär dig det till nästa gång du har en dejt. Att det är riktigt ohövligt beteende. Innan jag hann radera honom fick jag en lång ursäkt tillbaka. Jag raderade honom och sedan dess har jag aldrig sett honom.

Genom att berätta om dessa två dejter vill jag lyfta att alla kan bli besvikna vid dejting. Oftast får man räkna med det i alla fall vid någon dejt. Men i det stora hela så har jag varit på många helt fantastiska dejter. Så till dig som känner hopplöshet eller till dig som vill ge upp vill jag bara säga att vi är många som har fått uppleva den känslan. Det är en naturlig del av dagens sätt att dejta. Men våga att inte lägga alla kort vid en person som du inte träffat. Bygg inte upp för höga förväntningar för då blir du inte lika besviken. När du en dag sitter öga mot öga med någon du klickar med så är all besvikelse värt mödan. Tack för att du finns och vill du ha dejtingtips så maila mig och berätta om dina svårigheter så stöttar jag gärna med mina erfarenheter. Ge inte upp du är värd all kärlek i världen. <3<3<3

Till sist som alltid kommer här en tillbaka blick på veckorna som gått. Jag har spenderat mycket tid i Järvsö. Samt åkt på en roadtripp med Mathias längst med Österlen samt Marstrand. Hann också med en tjejhelg på Gotland. Fanatiskt sköna sommarveckor.

Magiskt vackert med alla blommor på Österlen
Har länge drömt om att vandra i ett lavendelhav
Lavendeldrömmar
Vi bodde på detta mysiga pensionat på Österlen
Österlens alla färger <3
Filmmiljöer
Tog in på spahotell i Torekov och hann med ett dopp vid Badbryggan
En helg i Marstrand
Det absolut bästa resesällskapet <3
Åkte till Visby för en tjejhelg. Spatsera runt, äta gott och bara vara.
Gotlands vita sandstränder
Havet <3
Blev en kul helg i Visby tillsammans med Carro & tvillingsyster Linnea
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.