juni 18, 2024

Singlarnas tid är nu så våga satsa

Längtan efter att dejta IRL och efter seriösa förhållanden är större än någonsin

Har saknat er läsare, att få prata med er och att få dela tankar med er. <3 De två senaste månaderna har inneburit mycket jobb och däremellan försök till återhämtning. Mina magsmärtor vill inte ge med sig och då jag har påbörjat medicinering som tyvärr inte har hjälp ännu har jag valt att försöka lägga visa saker åt sidan ett slag. Nu har jag semester och det vet jag kommer göra gott för lilla magen. Det här inlägget kommer att vara längre än vanligt då jag har så mycket tankar att dela med er. Hoppas att ni har tålamodet att läsa 🙂

Inget annat spelar roll så länge vi har varandra

I veckan har jag funderat mycket över allt ledsamt som sker i världen, vill bara att alla tragedier ska ta slut. Tänker på alla anhöriga till de hemska händelser som har skett under veckan. Önskar att jag hade kunnat göra något för dem, önskar att livet inte behövde vara så skört.  Året har inneburit så mycket sorg för världen men också mycket av en tankeställare på vad som är viktigt i tillvaron. Det ledsamma och oroliga påminner oss om att känna tacksamhet över allt fint vi har omkring oss. Jag tror att vi alla ser på livet på ett annat sätt idag och att vi kommer att uppskatta saker på ett helt annat sätt framåt. Tänker då särskilt på de relationer vi har. Det är också därför jag väljer att skriva om hur vår syn på dejting och relationer har förändrats under året.

Världen bryter upp öppnar upp

Året som har gått har påverkat synen på dejting och på seriösa relationer starkt och jag är säker på att det är till det bättre. Jag vågar lova att det uppdämda behovet av fysisk kontakt och emotionell närhet IRL kommer ge fler singlar modet att våga satsa helhjärtat. Att det eviga swipandet och chattandet har nått en smärtgräns och att behovet av det äkta hållbara är stort. En hoppfull tid väntar, där du som känner dig ensam ska veta att det kommer att bli bättre och jag hoppas att du kan få modet att tro på att det finns någon för dig därute som längtar exakt lika mycket som du gör. ❤

Att det finns en stor längtan hos många bekräftar också de undersökningar som har gjorts under året b.la. av dejtingplattformen match.com som redan i mars gjorde två undersökningar bland sina medlemmar som visade att allt fler unga vuxna, 18–29 år, längtar efter ett seriöst förhållande – 33 procent jämfört med 19 procent i maj 2020. 55 procent uppgav också att saknaden efter kramar, kyssar och fysisk kontakt är större än saknaden av att kunna besöka barer, restauranger och att träffa familjen. Under pandemiåret har många tvingats till att tänka igenom vad de faktiskt längtar efter i en relation.  Många har också blivit mer restriktiva i vem de har träffat och hur många de har dejtat p.g.a. smittorisken.

Hardballing”

Det har blivit allt tydligare hur viktigt det är att ge den man dejtar en ärlig chans innan man letar upp en ny dejt. Dejtingtrenden 2021 ”hardballing” är här för att stanna bekräftar dejting- och nätverksappen Bumble. Appen har kvinnorna i fokus, och den har som utgångspunkt att kvinnorna ska ta första steget, då det bara är kvinnorna som kan initiera en konversation vid en matchning. ”Hardballing” står för att du vet vad du själv är ute efter och att du därför inte flirtar loss med någon som du vet inte är intresserad eller som du vet inte har samma intentioner som du har. Fler har alltså självförtroendet att visa vad de är värda och vad de vill ha.

Bumble lyfter också vikten i att ha en väl ifylld profil med sina intressen och modet att våga videochatta med sina matchningar för att öka möjligheterna för en snabb perfekt matchning. Genom det så slipper man det evighetslånga chattandet. Som singel kan det vara lätt att sväva i väg i drömmen efter kärlek och på vägen glömma bort att man redan i ett tidigt stadie kan se vem man potentiellt ska lägga tid och kraft på. Allt för många lägger onödig tid på någon som redan från början har sagt att de inte söker något seriöst i hopp om att kunna ändra personen till att vilja det. Varför inte lägga tid på dem som faktiskt längtar efter samma sak direkt istället.

Det fysiska mötet öppnar upp för en tryggare dejting

Det digitala i all ära men det fysiska mötet går inte att jämföra, särskilt inte i IRL dejting när vi läser av så många parametrar i mötet med en eventuell partner. Delar som inte går att få genom en skärm. Många singlar som jag har pratat med under året påpekar just den digitala tröttheten efter pandemiåret. I en värld av kaos inser fler och fler behovet av att ha stabilitet och trygghet. Många har också fått möjligheten att faktiskt landa i vad man söker efter hos en partner och kanske ser många då att kravlistan som man tidigare haft nu är kortare, då en lista på krav att pricka av inte är en bra modell för att finna kärleken. Enligt min egen erfarenhet så ställer listan oftast till det mer än gör nytta. För vissa saker vet vi kanske inte själva att vi behöver. Som att olikheter hos en partner kan bli en styrka i en relation.

Vikten av att investera i de relationer vi har

Jag har tagit upp många tankar tidigare här i bloggen om att jag inte kan förstå varför vi generellt är så dåliga på att investera i allt men oftast inte i våra relationer som trots allt är det viktigaste vi har för vår hälsa och för vårt välmående. Det innebär såklart att ge tid för de relationer vå har men också på att ha modet att våga träffa en partner som singel om det är det man önskar. Det händer dessvärre väldigt sällan att din drömpartner spontant ringer på din dörr utan det är ett aktivt val du måste göra själv. Att höra av dig till någon du kanske bryr dig om men som du inte vågar kontakta av rädsla för att bli avvisad. Eller att bestämma dig för att själv ta dig till ett nytt sammanhang där du har chansen att lära känna nya personer. Låt inte tiden gå lev nu.

Jag hade önskat att det fanns relationskunskap som ett grundämne när jag gick i skolan. Tänk vad det hade kunnat hjälpa mig att förstå samspelet i mina relationer bättre och det hade förmodligen gjort mig tryggare och modigare. Nu när du vet att fler singlar längtar mer än någonsin så är tiden helt rätt att våga testa något nytt.

Livet som högkänslig

Barnen och Mathias är i Göteborg och jag valde att stanna hemma för att bara vara en stund. Det är viktigt att få vara med sina egna tankar ibland, om jag inte får det får jag ångest så har det alltid varit. Som högkänslig person så blir min hjärna överkokt om jag alltid har folk omkring mig. Ända sedan jag var liten så har jag kunnat känna in omgivningens känslor så starkt, det är som att de tar över mig och det kan bli påfrestande om jag inte har möjlighet att känna vad som faktiskt är mina egna känslor.

Vad händer under semestern

Inledde semestern med ett par dagar i vackra Mariefred med Mathias. Nu har jag landat i stan två dagar och idag är det åter dags för äventyr. Jag mina systrar och en vän ska segla i Stockholms Skärgård så mysigt. Har inte bestämt hur många nätter utan vi tar det som det kommer. Under semestern ska jag också till Visby med min tvillingsyster och en vän ett par dagar. Samt att jag och Mathias ska resa en vecka själva eventuellt runt Österlen och till Smögen.

Kära läsare nu ska jag avsluta här inser att det blir jättelångt. Men vill bara få ur mig allt. Hoppas att du mår bra, att du har kraft och ork och att du får en helt magisk sommar. Till er som har skrivit fina meddelanden tusen tack! Jag ser och läser allt men har inte hunnit besvara då jag vill göra det helhjärtat. Blir så oerhört glad varje gång ni skriver och delar med er av era tankar och funderingar. En varm kram till dig allt kommer att bli bra. <3

Vill du ha koll på kommande blogginlägg och ta del av annat ur min vardag så är du välkommen att följa mig på min Instagram https://www.instagram.com/goggan/

Avslutningsvis bilder från veckorna som har gått.

Midsommarhelg i Järvsö
Tvillingarna tvilling
Puss på nosen
Lugnet efter stormen
En liten brokvist paus
Kvällsmagi
Idas goda tårta
Vackra hästar
Skärgårdshelg på Arholma
Sommar i skärgården
Det vita huset hyrde vi så mysigt
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.