juni 18, 2024

Receptbelagd Kärlek

Vart vänder du dig, till doktorn eller konditorn?

Tänk ifall man skulle kunna få ett recept på kärlek, varje gång man kände sig ensam, eller varje gång ens relation strulade. Vad skönt det hade varit. Men vart skulle man då vända sig? Skulle man boka en tid hos doktorn, och säga att man led av kärleksbrist. Eller kanske gå till konditorn och be dem göra en drömbakelse, som löste allt?  Jag och många andra tror jag skulle tycka att det vore en fantastisk ide. Men tyvärr så är kärleken så omfattande så det skulle bli svårt för någon annan att bara skriva ut ett recept. Men vet ni om inte doktorn eller konditorn kan hjälpa till, så kanske var och än kan bli sin egen doktor och konditor och göra sitt eget recept. Enkelt eller hur? Kanske inte, men en bra början. Det första du bör göra innan du skriver ut receptet är att reflektera på den relation du är i eller är du singel, så reflektera tillbaka på de relationer du haft. Varför funkar det inte, vilken ingrediens saknas, eller är det kanske en ny krydda som behövs för att få förändring? Ni vet det är som när ni bakar, hur många teskedar bakpulver behövs för att kakan ska bli så där fluffig och oemotståndlig? Innan du lyckas krävs lite övning. Kanske behövs den där antiinflammatoriska tabletten, som du får av din doktor även i din relation i form av samtal och läkning. Jag kan inte välja mellan att gå till doktorn eller konditorn, så för mig blir det ett kombinerat recept. Varsågod här kommer mitt första recept.

 Ordinerat av doktor Greta.

 Självförtroendetablett  1 varje morgon, denna består i att du varje morgon skriver ner 2 saker, varför du är värd att älskas. Kuren pågår minst ett år.

Rehabövningar  För att du ska lyckas i kärleken krävs att din kropp mår bra, kramas minst 5 gånger per dag, några minuter åt gången. Dessa övningar får din kropp att utsöndra må bra hormoner, vilket får dig att bli kärleksfullare.

Ärlighetstabletteter Ta morgon samt kväll. Detta betyder att du bör vara ärlig mot dig själv. Vad vill du ha? Hur mår du? Vad behöver du? Är du i en relation förmedla svaren till din partner. Glöm inte sanningen kan ibland göra ont, men osanningen gör alltid ondare. Genom ärlighetstabletten blir du mentalt starkare, du minskar risken att bli en bitter människa, dessutom blir du betydligt lättare att förstå sig på.

 

 Nu över till konditor Gretas recept. Vilka ingredienser brukar behövas i den perfekta sockerkakan?

 100 g margarin

Margarinet står för sårbarheten, våga smälta smöret och bli sårbar. Släpp in någon helhjärtat trots att det smälter dig.

 2 dl mjölk

Kakans flytande del är tårarna, gråt när du är glad och rörd, gråt också när du är ledsen. Vi behöver alla rensa känslorna ibland. Trösta.

 3 dl mjöl

Detta är den största beståndsdelen i kakan. Den står för närhet, ärlighet, upplevelser, kärlek, humor

 2 tsk bakpulver

Vi behöver växa i oss själva, samt i våra relationer. Respekt och tillit är bakpulvrets motsvarigheter.

 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker

Vi behöver alla något sött för att få energi, ge bort en söt handling så kommer du att få energi tillbaka

 2 ägg

Äggen står för fortplantning och växande. Älska ofta och ge så mycket kärlek du bara orkar, det får er att komma närmare varandra och växa.

 Tillsatser.

Krydda din relation med överraskningar, det blir de flesta glada av. Och de skapar en spänning och en nytändning. En annan viktig krydda är humor, skratta tillsammans.

 Avslutningsvis, låt aldrig kakan stå för länge i värmen, då ökar risken att den blir vidbränd, och kan då vara svår att reparera. Vill du undvika detta glöm då aldrig bort att hålla ett öga på den, respektera att den kan behöva stå ett tag i värmen, innan den blir fullständigt klar

Jag anser att det aldrig är fel att ta till hjälp, genom ett recept eller varför inte genom vetenskap, i jakten på Kärleken.

På torsdag  21.00 SVT 1 sänds 5 avsnittet av Kärlekskoden, vilka 2 går vidare till slutfinalen? Missa inte det. <3<3<3IMG_0943IMG_0935IMG_0928Bada i 5 grader varmt vatten är väl aldrig fel 😉 Pär skärpning din badkruka, den enda utav mina kandidater som vägrade att bada i detta varma vatten 🙂

På bilderna ser ni också vårt fina filmteam.

Please follow and like us:

6 tankar på “Receptbelagd Kärlek

 1. Aha. Jag tänkte när jag såg i förhandsvisningen i slutet av senaste avsnittet att antingen stod han bakom kameran eller så var de så klantiga att de uppenbart visade vem som åkt ut.

 2. Heja Greta! Fyndigt och klokt. Detta är mitt favvoprogram, hoppas att både du och Staffan finner den stora Kärleken! Och annars tycker jag att Pär hade en bra poäng sist om att allt ni lärt er om er själva leder framåt oavsett. All lycka till er!

  1. Hej Karin
   Tack 🙂 vad kul att du gillar programmet, helt rätt detta har varit en väldigt spännande resa där vi fått lära oss massor och fått flera vänner för livet. Nästa torsdag får ni dock se ifall de lyckats knäcka kärlekskoden 😉 Ha en härlig helg, så ses vi här igen hoppas jag!

 3. Vilka bra recept 🙂 Tycker att den här serien är jätteintressant att följa och ni verkar vara toppenpersoner både du och Staffan så den som vinner era hjärtan har tur!

  1. Hej Isabella

   Kul att du gillar recepten 🙂 tack det var snällt sagt, nästa torsdag får vi se hur resan slutar, hoppas att du följer med då. Ha en strålande helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.