maj 27, 2024

Kärleken går i olika stadier från larv till puppa och slutligen till en vacker fjäril

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev här i bloggen, har haft så mycket för mig så har inte hunnit skriva. Men nu är jag äntligen tillbaka:)

Midsommar helgen lider mot sitt slut.

Midsommar för mig har alltid varit något jag sett fram emot. Att få smycka den fina stången i skapelsen vackra blommor. Att få lyssna på Evert Taube gamla visor. Binda kransar och dansa smågrodorna kring stången. En högtid för att välkomna sommaren. Jag och Pär firade tillsammans med min vän Björn och ett 20 tal till personer i Danderyd. Fantastiskt mysig dag som startade med sill lunch och glada nubbevisor;) Sedan hade vi alla 5 kamp, där vi kastade hästsko, sköt luftgevär, sparkade straffar och hade stafett. I trädgården där vi hade 5 kamp fick jag syn på en vacker fjäril, som tog en paus på en blomsterkvast och bredde ut sina färgglada vingar över den grönskande grenen. Blev stilla ett tag för att iaktta denna otroliga varelse. Så fulländad på något vis, hel stark lugn och stilfull satt den där utan att röra sig. Det fick mig att tänka på vilken resa den har gjort för att nå till det stadiet. Tänk att allt började i en liten larv som med tiden utvecklades till en puppa, som slutligen blev en fjäril.  Vad häftigt ett riktigt under.

Fjärilens utvecklingsstadier skulle kunna liknas med en kärleksrelation som från början försiktigt och trevande utvecklas till en liten larv då 2 personer blir förälskade, en larv låter inte så romantiskt 🙂 Men det är bara en fin bild tycker jag larven är från början försiktigt och långsam och upptäcker livet. Efter en period när förälskelsen har gått över och relationen går in i andra fasen, kan liknas med att när larven känner sig redo för att förbereda sig för det nya livet, letar den upp en växt att fästa sig vid för att förpuppas. Det är då 2 personer bestämmer sig för att de är just de två som ska vara tillsammans. Den yttre förvandlingen från larv till fjäril är dramatisk med nya ben, vingar och känselspröt. Precis så dramatiskt som det är I en relation, när man går från förälskelsen till en varaktig relation. Utvecklingen går långsamt och kräver tålamod, och styrka. Allt detta blir så värt all möda när relationen slutligen slår I full blom, och kvar är en vacker fjäril. Som med sina vingar kan flyga fritt stark och vacker. 2 personer har blivit ett.

På midsommardagen bestämde vi oss för att åka på ett nedcabbat äventyr. Vi tog då bilen till Sigtuna, för en promenad i kulturens tecken samt en god kaffe på Tant Bruns kaffestuga. Efter vår lilla visit körde vi vidare till Steningeslott och strosade omkring i slottsträdgården. Skön och avslappnad helg, med många nya intryck J Nu ska vi klä på oss regnställ och åka på ännu en liten tripp, denna gång till Rosenhills trädgård. För att äta hippie lunch och titta ifall vi hittar några fina retro prylar på loppisen de har.

Hoppas att ni alla har haft en skön midsommarhelg tillsammans med nära och kära.

Här kommer lite bilder från helgen!

 

image-39

image-42image-37image-35

Please follow and like us:

8 tankar på “Kärleken går i olika stadier från larv till puppa och slutligen till en vacker fjäril

  1. Härligt att läsa om hur du har det med livet, är så glad att det rullar på för er även efter tv-programmet! Lycka till med kärleken!

  2. Det är underbart med ny kärlek, önskar dock att du lärde dig skriva lite bättre svenska … din text är full av särskrivningar. .

    1. Jag kan faktiskt inte upptäcka några särskrivningar. Greta, du har ett mycket nyanserat språk och är en fröjd att läsa.

  3. Kul att läsa dina texter Greta, men jag är väldigt nyfiken på hur kandidaterna upplevde programmet. Kan inte några av dem få skriva i bloggen? Lyssnade på två avsnitt av Kärleksroast i helgen, Henrik och Pär, mycket intressant.

  4. Åh jag tycker det är så roligt att läsa det du skriver och att få följa Er kärlekssaga kramar till Er båda

  5. Ganska roligt faktiskt – du jämför utvecklingen av en kärleksrelation med en fjärils utvecklinsstadier och när man lyssanr på Pär i podden så hör man honom jämföra med en bilmotor. En matchning som inte kunde vara mer perfekt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.