maj 27, 2024

Kärlek värme och fräkniga kinder semestern är här.

Ljumma vindar smeker mitt ansikte. Vattnet nedanför glittrar och sommaren är i full blom. Sitter i solen på baksidan av prästgården lyssnar på Matt Simons och passar på att skriva lite här. Kom till Delsbo i måndags, känns inte som Delsbo utan snarare som en söderhavsö då det har varit rekordvärme här i en vecka nu. Underbart, äntligen fräknar på nosen och solbrända bara fötter. Veckan har varit avslappnad och skön. Har badat, solat varit på utflykt till gården i Alfta där vi växte upp och umgåtts med mina syskon och syskonbarn. Lugnet innan stormen, om ett par timmar fylls prästgården av fler syskon respektive och vänner. Närmare 20 personer kommer vara här i helgen för att fira Delsbostämman tillsammans. Vi ska dansa folkdans, grilla, lyssna på fiolmusik och fira in sommaren, årets höjdpunkt helt klart.

Det är semester något som vi alla längtar efter hela året. Man planerar drömmer och längtar. En skön känsla men samtidigt något som kan stressa oss och få oss ut balans. Det viktigaste är att vi försöker få lite vila och harmoni, det får man inte genom att ha tusen måsten.

Man ska umgås med nära och kära, få egentid med sin partner, fixa hemmet och helst göra lite utflykter. Det är lätt att alla krav förstör semestern och skapar slitningar i familjer och parrelationer. Tänk på att ta vara på tiden att bara få vara en stund. Lyssna på vågornas skvalp, låt solen värma upp era kroppar och låt den ge er energi. Släpp alla hårda krav och gå emot era principer. Det är ok att inte ha så mycket planerat, det är ok att sova halva dagarna ifall man vill det. Istället för att storstäda huset gå istället ut och lägg er bland blommorna i gräset, lyssna på vinden och andas. Det är semester, låta kroppen pausa en stund. Lämna mobilen hemma när ni ger er ut i sommaren. Supersvårt jag vet det, då jag är enormt beroende av den själv. Men de senaste dagarna när jag valt att låta bloggen vänta inte svarat direkt på sms och låtit mailen vänta, har jag känt en enorm skillnad i mitt mående. Plötsligt blir jag inte lika irriterad känner mig lugnare och gladare. Har mer endorfiner i kroppen än på länge.

Ta hand om varandra och er själva under semestern. Kramas mera pussas mera och dansa mera så kommer denna semester bli er bästa på länge lovar er<3<3<3

 

image-19 image-13image-17 image-14 image-16

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.