april 23, 2024

Kär i jul

Det pirrar i mig en smygande energi och värme som startar i tårna och sakta fyller del för del i min kropp. Det är en mörk men ändå klar eftermiddag.

Den första riktiga vinterkänslan har kommit i helgen. Kallt och krispigt ute, blänkande små ljus i alla fönster jag passerar på min promenad längst med Kungsholmen. Från Kungsholmskyrkan hörs ljudet av en vacker kör. Det ser mysigt och hemtrevligt ut därinne men jag väljer att promenera vidare för att gå och handla. Pepparkakor, lussekatter, tomtar och julmust. Hela butiken påminner om att det snart är dags för årets bästa tid. Juletiden den där underbara perioden när höstens slask mörker och något dystra tid plötsligt förvandlas till en vitgnistrande varm och kärleksfull period.

Det är samma sak varje år för mig den här årstiden. Från att vara trött och lite nedstämd hela november till att få ett överskott av positiv energi så fort känslan av jul börjar närma sig. Hoppets och värmens tid, svårt att sätta fingret på exakt vad det är men det finns inbyggt i hela min själ. Jag fullkomligt älskar stämningen av jul.

Jag tror att vi alla behöver en dos av jul värme precis nu efter veckor av regn och grått väder kombinerat av skräcknyheter som matas ut i media. Får vi fyllas av en annan stämning och värld. Som får oss att bli starkare, tryggare, och mer hoppfulla.

Helgen har gått snabbt har umgåtts med min date som jag nu träffat ett tag. Fin energipåfyllning att få kramas, skatta och bara vara. Igår kväll hade jag tjejmiddag vi åt god mat och satt och pratade fram till småtimmarna. Idag har jag småpysslat hela dagen och läst i timmar en reportagebok som jag ska sätta mig ner och göra en bokrecension på ikväll.

Hoppas att ni alla har haft en fin helg och ifall att ni inte fått en dos av julstämningen ännu se till att få det;)

Tänd ljus, lyssna på julmusik, pyssla, umgås med era vänner och lägg för en stund undan era telefoner, datorer och tv apparaten. Stäng av flödet av allt jobbigt som pågår för ett par timmar så lovar jag att ni snart känner att julen närmar sig. <3

Ses snart igen.

Tyvärr får ni inga bilder från veckan som gått då min mob har gått sönder så att alla försvann och jag väntar på en ny 🙂

Stockholm-vinter

                         Bilden är ej privat.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.