maj 27, 2024

Jag fann kärlek genom vetenskap

Det gick, koden är knäckt. För er som tvivlat på att detta experiment skulle funka, kan jag äntligen avslöja det fungerade.

Äntligen efter ett halvårs tystnad får jag ropa ut, jag är KÄR och har funnit kärleken genom vetenskap. Det funkade och koden är knäckt 😉 Vill dansa sjunga och krama alla.  Att inte ha fått berätta detta har varit otroligt jobbigt och en riktig kamp för mig, som annars alltid berättar allt för min omgivning om vad som händer i mitt liv. Nu har jag fått smussla och dra vita lögner för att inte avslöja vilken man det är som har vänt upp och ner på min tillvaro helt, och fått mig kär. Känslor som var väldigt länge sedan jag kände på riktigt. Det är endast 2 personer i min närmaste bekantskapskrets som träffat Pär, och det är mamma och en lillasyster. Inte ens min egen tvillingsyster vet vem det är jag kommer att välja. Familj och vänner vet att jag träffar någon, men inte vem. Det är svårt att vara anonym när man exploderar av glada känslor inombords. Men på något vis kan denna resa ha varit nyttig för mig, för första gången, har jag lärt känna en person på djupet utan påverkan från min omgivning utan bara genom mina ögon. Vilket gör det hela ärligare på något vis. Valet ligger bara hos mig vem jag blir kär i och vem jag väljer att träffa. Jag vet ju själv hur svårt det är att inte lägga sig i med sina åsikter då en vän träffar en partner. Oftast är det av välvilja, men påverkar mer än vad som är nyttigt ibland.

Ikväll är vi fria och ska direkt efter finalen hem till en vän där syskon och vänner samlats för att se finalen ihop, och dit vi kommer åka för att fira. Under ett halvår har vi inte kunnat leva som ett normalt par, inte suttit på restauranger eller caféer, inte gått på bio inte promenerat hand i hand. Utan vi har varit diskreta rakt igenom. Det har absolut legat en spänning i det att vår relation är förbjuden. Men nu vill jag inget annat än att leva normalt. För några veckor sedan skrev jag i bloggen att jag var på Gotland med en vän, det var naturligtvis Pär, men det kunde jag inte skriva. På resan dit fick jag ta färjan och Pär flyga för att vi inte skulle ses ihop. Haha otroligt mycket logistik att ha ett hemligt förhållande. Men det har varit värt hela resan, för skulle det inte varit för Kärlekskoden så hade förmodligen jag och Pär aldrig träffats.

Redan första gången jag såg bilden på Pär och kallade honom för min Viking, blev jag förtjust i denna mystiska och kloka man. Han sätt att möta min blick och de korta mötena vi fick byggde upp en väldig attraktion oss emellan. På sluttesterna var jag väldigt nervös att vetenskapen skulle välja bort honom, men det visade sig att vetenskapen var på min sida och visade att vi matchade, och kompletterade varandra på ett bra sätt. På slutfinalen när de sa att jag skulle till Paris med den jag skulle välja, höll jag på att svimma av lycka. Jag har alltid sagt att Paris är min drömstad att få ha en dejt i. Jag var knäsvag när vi satte oss på planet. När vi landade i Paris och gick hand i hand på Paris vackra gator, kändes det som att jag för första gången var en karaktär i en romantisk film, så där som jag drömt om att känna, men inte vågat innan. Jag var lycklig <3

Jag kommer att fortsätta blogga här även nu efter programmet, då kommer jag att berätta mer om vad som skett efteråt och dela med mig av min vardag och mina tankar. Hoppas att ni fortsätter att följa med här 😉

Ha en underbar kväll! Det ska jag ha, nu ska det firas rejält.

http://www.svtplay.se/klipp/2099904/folj-greta-och-par-i-paris

http://www.svtplay.se/klipp/2099737/greta-och-par-dansar-i-paris

Please follow and like us:

136 tankar på “Jag fann kärlek genom vetenskap

  1. Är SÅ glad för din skull!! O din viking också såklart 😀 ni var så vackra ihop, snacka om kemi genom rutan <3
   All lycka till på er nya stig @-}–

 1. Grattis!!! Jag hejade hela serien på att du skulle välja Pär. 🙂 Leve kärleken, må du finna dina vägar till stabil hälsa nu också. Meditation, mindfulness, restorative mjuk yoga… blev min väg tillbaka.

  1. Tack Mia!! Vad kul att du hejade på honom:)
   Jag ska göra allt för att finna hälsan igen, att vara på landet som jag är nu är det bästa för att rehabilitera själen. Kul att du följt serien, och jag hoppas på att du fortsätter följa med här i bloggen. Ta hand om dig!

  1. Hej Lotta, tack 🙂 Glada nyheter är alltid de bästa. Hoppas att du har en fin helg och att vi ses här i bloggen framåt också.

 2. Vilken fantastisk resa! Och ändå så himla märklig resa! Underbart. Du verkar vara en härlig personlighet. Stort lycka till – till er båda!

  1. Hej Torbjörn, Tack för de snälla orden, du har helt rätt en mycket märklig och härlig resa som fick ett lyckligt slut. Eller slut detta är ju bara början på det riktiga äventyret;) Hoppas att vi ses här i bloggen framåt också. Ha en fin helg.

 3. Grattis! Ni såg sådär toklyckliga och förälskade ut på flygplatsen. Och ett stort tack till er alla för att ni delat så mycket med oss tv-tittare genom att ställa upp på alla dessa tester.

  1. Hej Maria, tack ja visst var och är vi lyckliga. som en saga hela detta äventyr, något som jag inte kunnat ana innan. Men hela resan var värt allt för den ledde till något underbart. Ha en fin Pingst helg, så hoppas jag att vi ses vidare här i bloggen.

 4. Väldigt intressant att följa er resa. Är så glad för eran skull. Fantastiskt att den kemi, mellan er, som gick ut genom rutan, var sann! Önskar er all lycka på färden. Ta hand om varandra

  1. Härligt att du följt med på kärleksresan:) Tack, kemin genom rutan var absolut på riktigt. jag skulle inte kunnat låtsas känna eller visa något i tv som jag inte menat. Nu börjar vår resa på riktigt. Ha en underbar Pingst, så hoppas jag att vi ses här i bloggen.

 5. Grattis!! Och så otroligt duktig då är på att vara ärlig, reflekterad och genuin! Ha en fantastisk kväll nu!

  1. Karin tusen tack för dina fina ord, gjorde mig glad och varm. Hoppas att du har en strålande Pingst!!

 6. Har följt hela programserien med stort intresse. Jag höll tummarna för Pär hela tiden 🙂 Stort lycka till, ni ser fantastiska ut tillsammans!

 7. Är SÅ glad för fin skull!! O fin viking också såklart 😀 ni var så vackra ihop, snacka om kemi genom rutan <3
  All lycka till på er nya stig @-}–

  1. Håller helt med. Uppenbarligen går det jättebra att göra en dejting”såpa” utan fylla, sex och skandaler. Andra kanaler borde lära av detta.

 8. lycka till och grattis till er båda. Era ögon sa väldigt mycket i programmet. Hoppas att ni även kan få ro och slippa vara ”kändisar” nu i fortsättningen.

  1. Tack Linnea;) Tyckte du vad kul att höra, det stämmer nog då vi kände oss förtjusta i varandra redan tidigt:) Trevlig Helg

 9. Hurra! Grattis! Det här hoppades vi på hela tiden =). Lycka till….! PS, bästa programmet på SVT nånsin!

  1. Vilken härlig kommentar Anni:) tack snälla. Kul att du gillar programmet, tycker själv att det blev ett fint feelgood program.

 10. Pär va min favvo hela tiden…så lyckos dig, å lyckos Pär. Visste det skulle bli ni. Så himla himla bra. Lycka till! Önskar er en solig&rolig sommar. Länge leve kärleken 🙂

  1. Margareta underbart med dina energifyllda ord:) Jag håller med lyllos mig;) Ha en strålande sommar du också.

 11. Fantastiskt!! Det har synts genom hela resan att det glittrat till lite extra i dina ögon när du sett på pär 🙂 Grattis!! Ni passar såbra! Har hejat på honom hela resan. Lycko önskningar!

  1. Tack Zandra, det stämmer att det har glittrat till extra när jag tittat på Pär, han är ju min Viking;) önskar dig en fin Pingst

 12. Ja!!! Hurra!! Snacka om kemi! Hoppas du mår bättre snart. Kärlek o trygghet är helande! Och en lugn man som Pär på sin sida borde göra gott för själen 🙂

  1. Tack Karolina, det hoppas jag också. Sommaren och en varm kärleksfull Viking gör mig snart helt återställd igen:) Ha en strålande sommar.

 13. Såg att det skulle bli redan vid första blicken 😉 Njut nu av att slippa gömma er och ta hand om dig fina Greta! Önskar er allt gott och ett bullerbyhus fullt av knoddar <3

  1. Vad kul att du gjorde det Anna:) Vi njuter i fulla drag kan jag lova, känns underbart att vara fria. Ta hand om dig också, ha en skön sommar

  1. Hej Eva härligt att du gillar programmet, och visst är det underbart när det slutar så fint som det gjorde 🙂 trevlig helg

 14. Grattis till Er bada…ni är underbara ihop….hoppas Ni kan leva lyckliga ”alla sina dagar”…….))

 15. Underbart! Stort grattis till er båda! Har varit spännande att följa serien och se hur ögonglittret i speeddejten utvecklats 🙂

  1. Hej Ellen, tack och vad roligt att du gillar serien:)hoppas att vi ses här i bloggen också framåt. Trevlig helg!!

 16. – grattis till er 🙂 höll på er hela tiden . ha en fantastisk framtid tillsammans . kärlek ska vårdas . ta aldrig varandra för givet . 🙂

  1. Tack Johanna <3 det ska vi ha. Nej ta varandra förgivet är farligt ifall man vill att kärleken ska hålla. önskar dig en fin sommar.

 17. Jag är så glad för er skull! Ni verkar båda vara kloka, fina och jordnära människor som förtjänar det bästa (dvs varandra!). Så starkt av dig att berätta om din utmattning. Har själv varit där och vet att det går över även om det inte alltid känns så. Skönt att veta att du har Pär vid din sida!

  1. Hej Sofia, tack för dina fina ord och styrka du ger mig genom dem<3 hoppas vi ses här i bloggen framåt också.

  1. Hej hopp Ulrica, visst är det Magott är lycklig HURRA HURRA 😉 Klart du ska få träffa honom snart. puss och kram <3<3<3

 18. Grattis & Lycka till även i fortsättningen, du gjorde det absolut bästa valet.
  Trevlig Nationaldag.. // Annelie

 19. Åh, vad roligt! Stort grattis till Pär, som verkar vara en underbar man. Hoppas ni får ett långt, rikt liv tillsammans!

   1. Nej , jag är inte ironisk. Under middagen då Gretas bror dyker upp, såg jag likheter när det kom till Pärs och Gretas brors klädstil, hårfrisyr och hårfärg. Omedvetet kanske Greta har sökt sig till en kille som påminner om hennes bror utseendemässigt.Hur som helst så verkar Pär och Greta komplettera varandra fint,de var verkligen rörande gulliga tillsammans i sista avsnittet. 🙂

  1. Hej Elisabeth. Haha tycker du jag ser inte så mycket likheter mellan dem, förutom att båda har skägg och långt hår 😉 trevlig helg!

 20. Grattis! Är inte så förvånad för det lyste verkligen om er när vi var tillsammans. Lycka till nu när ni äntligen får blir ett par på ”riktigt”. Kram till er båda

  1. Hej Alva, jag valde utifrån vad mitt hjärta sa och då blev det Pär. Daniel är en fantastisk kille. Men mitt hjärta slog inte lika hårt för honom. Hoppas att du har en fin helg!

 21. Redan under första programmet visste jag att du skulle ta med Pär till finalen och jag tvivlade starkt på Daniel. Nämnvärt är att jag blev jättebesviken när du tog med dig Nils – trodde inte alls på eran kemi. Hur som helst så vann Pär och det ser ljust ut för er, tror & hoppas jag! 🙂 Men jag är helt säker på att du och Daniel skulle passat lika bra ihop, så säker blev jag nyss när jag såg det sista avsnittet. Trodde aldrig att jag skulle ångra mig från att tro att du och Daniel bara passade som väldigt goda vänner till att verkligen se hur genuin kärleken han hyste till dig var. Och den verkade besvarad från ditt håll.
  Men från och med nu är det du och Pär och fastän jag inte känner någon utav er så hoppas jag att det ni funnit fortsätter; från och med nu och tills vidare.

  1. Hej kul att du följt med på min vetenskapsresa i jakten på kärlek. Mina val har berott på många olika saker. från början styrde jag inte själv utan det var endast vetenskapen som valde vidare mina kandidater. i slutfasen vid dejtingen i skärgården så lärde jag känna dem bättre. ni tittare får se 6 timmars ihopklippt material och det har spelats in över 600 timmar.Så allt som händer och sker kan inte ni se. Men jag lovar att mina val har känts bra, och de är inget jag ångrar. speciellt inte när jag fick min prins 😉 Och nu när det gått ett halvår känner jag fortfarande att jag gjorde helt rätt val.

   Önskar dig en fin sommmar!!!

 22. Du ser kär och lycklig ut – rätt val! Vi har följt alla avsnitt med stort intresse. Bra program! Hälsningar från Skellefteå!

  1. Hej Agneta, jag är kär och lycklig <3 vad roligt att ni följt med på resan. Och den fortsätter här i bloggen. Hoppas att ni vill följa med. Hälsningar från Delsbo!

 23. Jag och en kompis som också bor här i Australien har följt Kärlekskoden via internet med spänning. Vi höll båda tummarna att du skulle välja Pär. Ni kompletterar varandra så fint och kemin fanns ju där redan från början. Blir så glad att höra att ni fortfarande är tillsammans. Vad skönt att ni nu kan få vara tillsammans på riktigt. Lycka till

  1. Vad underbart Agneta att ni följt med i mitt äventyr ända från Australien<3 Det känns otroligt skönt att få vara tillsammans på riktigt. Resan fortsätter här i bloggen. Hoppas att vi ses här igen. Kram från ett soligt Sverige

 24. Jag såg sista programmet imorse. Du kan inte säga att det var en hemlighet att du/ni var kära redan vid valet. Det sken verkligen igenom och jag tänkte att ni måste fortfarande hålla ihop. Och det gör ni ju. 🙂 Stort grattis till er båda!

  //Rikard

  1. Hej Rikard:)

   Vi var kära redan vid valet, det stämmer men mina funderingar kring Daniel och Pär var ändå lite förvirrande. Då jag var rädd att jag skulle välja fel. Men så här ett halvår senare ångrar jag mig inte en sekund. Det var helt rätt var och jag är riktigt kär 🙂 Tack kul att du följt med på min resa. följ gärna med vidare här i bloggen. Trevlig kväll!!

 25. Så roligt!! Jag höll på er två hela tiden, känns som att ni kompletterar varandra fint. I alla fall av det man såg i tv-rutan. Blir mycket nyfiken på er framtid nu, alltid härligt att läsa om sprudlande kärlek!

  1. Hej Ottila vad härligt att du höll på oss hela tiden 🙂 Vi kompletterar varandra fint. Följ med här i bloggen framåt så får du följa med på vår framtida resa 🙂 Kärlek är ett ämne som man mår bra att läsa om. speciellt när det är lycklig kärlek!! Ha en underbar kväll.

 26. Haha, jag fick en känsla jag också för att Pär skulle kunna bli med till slutet när jag såg programmet. Det var redan tidigt det märktes när han fick heta ”min viking” =). Lycka till båda två!

 27. GRATTIS!!!!! Blev så himlahimla glad när du valde honom! Du har verkligen hittat en fin kille och tror att ni kommer bli oslagbara tillsammans! All lycka till i framtiden! Och fortsätt blogga!

  1. Tack Anna!!

   Vad söt du är. Jag har verkligen hittat en fin kille 😉 Absolut jag kommer att fortsätta att blogga. Hoppas vi ses här snart igen <3

 28. Intressant och mysigt program. Respekten och vänskapen betyder så mycket i en relation, men också gnistan och spänningen behövs. Jag har aldrig lyckats hitta den rätte även om jag haft väldigt roligt och känt mig älskad av många män genom livet. Programmet väcker funderingar hos mig som är så ambivalent. Behovet av äventyr och frihet har alltid stått på kollisionskurs med mitt behov av trygghet och vänskap i tvåsamhet. Friheten och äventyret har alltid vunnit och det är en viss sorg nu på gamla dar, att man inte lyckades slå sig till ro med vänskapen och den trygga (när den fungerar) tvåsamheten. Lycka till Greta, vetenskapen kanske har ledtrådar.

  1. Hej Elisabet

   härligt att du följt med på min resa, och att du gillar programmet. Det är mycket intressant att se vad vi styrs utav och varför vi gör de val vi gör. Ibland kan det vara en svår kombo, när ambivalensen sätter in och skapar en rastlöshet och får en att rusa från relation till relation. Jag tror att det är väldigt vanligt idag. Men vet du vad, jag tror aldrig att det är försent att hitta kärleken som ger dig trygghet och vänskap. Bara du vågar, jag minns ett inslag på nyheterna för nått halvår sedan då de intervjuade 2 90 åringar som hade blivit störtförälskade i varandra på ålderdomshemmet. Helt underbart, de var bästa vänner. Och de var ett tydligt exempel på att det aldrig är försent. Ta hand om dig!!

 29. Hej Greta och Pär, vilken lycka för er! Det känns helt rätt.
  Hoppas många många män förstår – när de ser Pär – vad det är en kvinna behöver/kann behöva från en man. Just hans helgjutenhet, rakhet, integriteten och ärligheten, att han vill dig, på riktigt. Att det är på allvar. Det är det sj¨naste och sexigaste en man kann vara. Det är underbart. Inte undra på att du Greta njuter! Det är så det skall vara. Allt gott!

  1. Hej, det är verkligen en lycka att vi hittat varandra på en sådan här annorlunda resa 🙂 Och du har helt rätt fler män borde se och lära av Pär;)

   Ha en fin helg!

 30. Helt rätt val! Grattis och lycka till. Vore roligt om du kunde berätta mer om fågelincidenten, alltså när Pär pratade om det i bastun och du blev arg. Jag trodde Pär hade satt sin sista potatis där – även om jag hoppades att så inte var fallet. Allt gott till er båda och tack för att ni alla i programmet delade med er till oss 🙂

  1. Hej Anna

   Tack. Fågelincidenten var lite olyckligt, med en en hel del missförstånd. Att han reagerade som han gjorde var av olika anledningar, en var att han blev stressad av att han tyckte att jag var nojjig och en annan, att pressen kom och fick honom att tro att jag försökte skapa intriger killarna emellan, det var aldrig min mening. Att försöka sätta dem på prov för att se vem som var man. Jag blev rejält arg i bastun, men vi pratade om det och då förstod vi missförståndet 🙂 Hoppas att du haft en härlig Pingsthelg!

 31. Vad trevligt att höra att du o Pär är tillsammans o allting är bra!
  Jag tyckte om honom från början och hoppades att du ska välja honom. Ni är ett jätte fin par o passar ihop varandra!!!
  Förresten, härom dagen såg jag dig ,,på landet,, o kände dig igen men vågade inte komma för att hälsa på o fråga om din förhållande med Pär;-)

  1. Hej Katarina.
   Tack för de fina orden:) Gjorde du vart då, i Delsbo? ser du mig igen så kom gärna och hälsa inget att vara rädd för jag pratar gärna 🙂 Ta hand om dig så hoppas jag att vi springer på varandra igen, och att du då kommer och hälsar!

 32. Kul att du/ni hittade rätt! 🙂 Grattis till er och ett STORT lycka till i framtiden! Finnes du på instagram?

  1. Hej Tyra

   Tack:) Jag finns på instagram goggan är mitt alias 🙂
   ha en härlig sommar, så ses vi här i bloggen igen hoppas jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.