maj 27, 2024

2017 ett år som förändrade mig helt

Min färgpalett var min räddning. En färg som kunde måla den gråa himlen ljus igen. 

När jag tänker på året som gått så ser jag det målat som en tavla av himlen. En målning där skiftningarna färgats och blivit gråa likt den klara sommarhimmel som plötsligt blivit novembergrå och disig. Färgen har kommit tillbaka och förvunnit lika snabbt. Men min färgpalett har hela tiden funnits där med ny färg som jag kunnat måla en ny himmel med. Målat över regnet och det gråa och nu när året lider mot sitt slut är min himmel färgad med en varm röd eldfärg där solen som livets symbol står stor rakt över horisonten. Den tavlan kommer jag ta med mig in i 2018. Jag kommer att påminna mig om att den kan förändras men att jag med min palett åter kan få den himmel jag önskar.

Året 2017 har varit ett år som förändrat allt. Ett år där jag under första delen av året gått igenom ett helvete rent ut sagt förlåt mitt ordval. Jag har för första gången i mitt liv fått uppleva hur det är när allt känns meningslöst. När dagarna, veckorna, månaderna flyter ihop med varandra och där jag sett mig själv vandra omkring som ett skal utan konturer. Konturer som jag inte lyckats fylla i hur hårt jag än kämpat. Livet är så ibland när allt faller som ett korthus runtomkring och man tappar fotfästet. Vi är ju trots allt bara människor och när allt sker på en gång så orkar inte kropp och själ med det riktigt. Jobbiga händelser har avlöst varandra så jag har rest mig och fallit gång på gång. Men i allt det där så har ett ljus alltid brunnit i mitt innersta svagt, svagt har det funnits där och det har jag hållit fast vid. Påmint mig om och bestämt mig för att inte ge upp. Låtit känslorna svalla tårarna få falla fritt. Har accepterat att livet gått emot mig accepterat att ja måste ha tålamod och tillit till att ljuset i mig ska få brinna så där starkt igen. Tillit är något som vi aldrig får glömma bort påminna oss om när livet är mörkt. Det har fått mig att andas friare och de senaste månaderna har ljuset förstärkts idag har jag en eld i mig att ta med in i 2018. En eld som jag känner en enorm tacksamhet för. Jag är ny till kropp och själ. Året har omformat mig och lärt mig så mycket. Jag kommer aldrig vara samma Greta men det gör inget för jag känner mig starkare, piggare och helare än vad jag gjort på de senaste åren.

När jag kommer se tillbaka på året under nästa år kommer jag ta med mig de delar som fått ljuset att bli till en eld igen.

Mina vänner och familj som tagit hand om mig lyssnat stöttat och gett mig så mycket kärlek. De små nya liven som anlänt till jorden en prins och en prinsessa. Trygghet och samhörighet är det som krävs för att tända gnistan. De vackra naturvyerna och äventyren jag fått vara med om. Som visat mig på skapelsen oändliga skönhet och äkthet. En äkthet som jag tror vi alla behöver när världen rasar och det känns otryggt. Jag kommer ta med mig mötena med äldre människor som bevisat och förtydligat för mig vad livets viktigaste pelare är. Kärlek, vänskap, hopp, tro och gemenskap. De äldre som levt i en tid där tacksamhet varit det viktigaste. Där det materiella, tomma och ytliga som finns mer och mer i vår tid. Det som inte betyder någonting egentligen inte funnits som en så viktig del utan där familj, relationer, utveckling och överlevnad varit det drivande. De äldre kan lära oss se livet från en annan vinkel en vinkel som ger mer trygghet i tillvaron.

Jag kommer också ta med mig de kunskaper jag fått vid min smärtrehabilitering jag gått under två månader. Kunskaper som förändrat mig helt. Som gett mig verktyg att få bort eller dämpa värken mina skador gett mig under många år. Kommer ta med mig tacksamheten för att äntligen bli lyssnad på efter många års värk. Ta med mig värmen och det engagemang rehabteamet gett mig. Helt otroligt. Att leta efter hjälp under många år och ständigt bli skickad vidare då sjukvården ser ut som den gör tär på psyket helt klart. Så när jag äntligen fick komma på rehabiliteringen kändes det som julafton. Det klart bästa som kunde hända mig. Tack Bragee Rehab för att ni lyssnat, diagnosticerat, och framförallt för all den kunskap ni delat med er. En kunskap som kommer hjälpa mig genom hela livet. Att ni fick ordet smärta att bli spännande och intressant det trodde jag aldrig.

Nu ser jag fram emot det nya året med nytt boende, nya spännande jobb uppdrag. Nya resmål och det viktigaste av allt en hel hög med kärlek tillsammans med dem jag älskar FANTASTISKT!

Avslutar året på den plats där jag började året i Vargavinterns paradis Jukkasjärvi/Kiruna. Tar nattåget dit ikväll ska bli härligt med snö och gnistrande vyer.

Tack för att ni följt med under året ni är bäst <3

Och glöm aldrig er låga innerst inne. Stanna upp andas och låt livet storma ibland. Våga ha tillit till att allt kommer att bli bättre. Det kan ta tid men behåller ni lågan så ökar värmen och syret och en dag är brasan tänd igen. Livets eld. Jag lovar er<3

GOTT NYTT ÅR!

Varma kramar Greta

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.