april 23, 2024

Jag och Pär separerar

Välkommen till GretasVärld, kul att se dig här!

Jag började att blogga på SVT efter mitt deltagande i Kärlekskoden.Nu flyttar jag den till min egen sida. Sidan är inte riktigt klar, hoppas att ni har överseende med det. Ni kommer här få fortsatta följa mig med inlägg om kärlek, relationer och livet. Inleder med ett ledsamt besked <3

Efter 1 år tillsammans har vi nu tagit det gemensamma beslutet att gå åt skilda håll.

Ni vet den där känslan av att hjärtat som efter lång läkning med djupa sår sedan tidigare relationer. Återigen blivit helt, varmt och öppet. För att plötsligt återigen bli krossat och trampat på.

Drömmar & visioner kan ibland få oss att inte se helheten i den relation vi har. Det är lätt att tränga bort obehag och jobbiga känslor som länge funnits där, för att slippa möta dem. Men tillslut slår de ut i full blom och då är det försent.

Jag och pär träffades verkligen på ett mycket konstigt sätt. Att välja att visa upp sitt singelskap för svenskafolket skrämde livet ur mig från början. Det fick mig att må illa av nervositet. Men jag valde i alla fall att vara med av nyfikenhet och med en dröm om att det skulle funka. Tänk ifall vetenskapen skulle kunna hjälpa mig att finna kärleken. Det otroliga var att det funkade, och ledde mig till Pär. En person som jag blev väldigt förtjust i, en person med rak rygg värme och intelligens.

Men relationer tar lång tid att komma in i. Att lära känna en person på djupet. Det är först när vardagen kommer som man ser hur stark relationen faktiskt är. Jag visste från början att jag och Pär var väldigt olika. Jag som väldigt energisk och extrovert och han som lugnare och mer introvert person. Olikheterna var från början en stor fördel tyckte jag vi drog tillbaka varandra. Han lugnade mig och jag lurade iväg honom på mängder av galna upptåg och äventyr. Men olikheterna visade sig ligga på ett djupare plan. Ett känslomässigt plan, där det visade sig att vår livssyn var totalt olika. Den person som jag blev kär i förändrades. Plötsligt var det vara någon som sårade mig med sin syn på kärleken och livet. Jag är uppvuxen i en stor familj med mycket kärlek och en stark gemenskap. I en miljö där jag tidigt lärde mig hur viktiga relationer är i livet. Utan relationer så skulle livet vara kallt tomt och olyckligt. Familj, vänner och min partner kommer alltid gå före allt annat. Pär sa tidigt att han inte delade denna syn. Enligt hans livsyn så var hans resurser alltid det som kom på plats ett. Hans definition betydde hans pengar och tid. Trodde jag hörde fel så ställde samma fråga många gånger. Fick ständigt samma svar, jag är inte som dig Greta för mig ligger alltid resurserna på nr 1.

Detta fick mig att må illa och jag började tvivla på relationen. Min starka syn på riktig kärlek fick en törn. Jag tror att anledningen till hans syn enbart var hans rädsla att släppa in mig. En rädsla som sa att, tänk om hon vill utnyttjad mig tänk om jag lägger mina resurser på någon som lämnar. Rädslor som grundar sig i detta måste släppas på. Hur lycklig blir man när man finner sig själv ensam i tillvaron med massa pengar på ett konto. Utan att ha någon at dela livet med. Lycka för mig är något helt annat. Pengar med sin makt skapar mer problem än lycka. Den värme och kärlek som vi hade från början, blev kall hård och misstänksam. En spiral som byggdes på och accelererade. Plötsligt insåg jag hur elak jag blivit och hur vi ständigt försökte förändra varandra. Han försökte få mig att lita på honom och jag försökte få honom att förstå att jag inte kan lita på en person som säger så konstiga saker. Som att resurser är viktigare en relationer.

krossat-hjarta2

När knivar sticks i bröstet blir det lätt att omge sig av taggtråd som skydd. Ett skydd som inte jag kunde plocka bort då förändringen aldrig kom. Ett skydd som kommer sitta kvar ett tag. Jag önskade länge att jag skulle bli lyckligt överraskad av att se en förändring i det beteendet som fanns hos en person med en stor rädsla att våga älska. Längtan efter att se honom kasta av sig de skal som var kalla och elaka och återigen våga släppa fram de sidor jag blivit förälskad i.

De skal som gav mig pirr i magen och fick mig varm i hjärtat. Men det kom inte och jag accepterar att det inte kom. Att leva i en relation där man fäller varandra istället för att lyfta varandra blir osunt. Därför tog vi beslutet att avsluta.

Jag flyttade ut för snart en månad sedan men väljer att berätta först nu. Nu pågår det sorgearbete som automatiskt kommer med en jobbig separation. Mitt sätt att hantera det är att sträcka på ryggen och bara göra det som får mig att må bra. Destruktiva beteenden i sorgearbete ska man akta sig för.

13

Jag har fått en rejäl törn i mitt kärleksliv. Men jag har och kommer alltid ha hoppet om kärleken. Tron på att den finns där kommer aldrig försvinna hur många sår jag än får.Det finns någon för alla bara man inte jagar den desperat eller tvingar sig på den.

 

 

 

Please follow and like us:

9 tankar på “Jag och Pär separerar

 1. Man förstod på förra bloggen att det var slut. Trist! Tycker att du lämnar ut din f d partner lite väl mycket i denna blogg – allt har två sidor och du är nog inte helt objektiv. Räcker det inte med att konstatera att ni har separerat istället för att du dissikerar det du tycker är hans dåliga sidor…!? Lycka till i livet.

 2. Hej. Det var sorgligt att läsa att ni separerat. Jag tycker du gör helt rätt att berätta varför. Ni har väl båda”lämnat ut er” genom att vara med i tv-såpan.
  Kram & lycka till

 3. ”Att älska innebär ibland att släppa taget om den man älskar. Hur ont det än gör och hur mycket kärlek man än känner gör man varandra ibland mer illa genom att stanna kvar.
  En av de största gåvorna i livet är att få dela glädje, lycka och sorg med någon. Att få berika hjärtat med oförglömliga stunder. Att få finnas där för varandra.

  En relation står aldrig still. Vi utvecklas, får nya erfarenheter och växer som människor. Det som kändes rätt igår behöver inte kännas inte rätt idag. När vägarna inte längre går parallellt, när man gör varandra mer illa genom att stanna kvar, är det mer kärleksfullt att låta varandra gå.

  Det gör ont att släppa taget om någon man älskar. Men att stanna kvar för att man inte klarar av att släppa taget är inte rätt anledning att stanna.

  ”Att jag släppt taget om dig innebär inte att jag inte älskar dig. Att jag inte saknar dig. Att jag inte älskat alla stunder vi delat.

  Det innebär att jag släpper dig fri. Att jag låter dig gå vidare i kärlek.””

 4. Hej Greta, vad tror du om att svänga om i tanken och börja fundera på en av de andra deltagarna i kärlekskoden? Jag tror du vet vem jag menar. Mysig kille. Annat tips: har du tittat på webbserien ”Gifta vid första ögonkastet” i SVT Flow? Den handlar om att kärlek kanske kan se ut på ett annat sätt än den himlastormande förälskelse vi alla tror att man måste känna, annars är det FEL person och det kan ALDRIG bli nåt. Tänk om det är tvärtom, att något stort och fantastiskt kan växa fram just för att man inte dras med i kärlekskarusellen? Lycka till med livet och kärleken – och jag vill gärna säga att du skriver SÅ BRA. Jag skulle gärna läsa mer, nåt annat av dig. Skriv!

 5. Hej Greta! Jag är många år äldre än dig men fastnade för tv-programmet och sedan har jag följt din blogg.
  Så många tankar när du skriver om det som hänt mellan er. Jag tror gemensamma värderingar och livssyn är det viktigaste för att bygga något. Precis som du har kommit fram till. Men jag har även erfarenheten av att män kan uttrycka sig annorlunda sig än kvinnor, att de känner en (enorm) press att bygga något. Status och även till presumtiv familj. De flesta män som får barn börjar arbeta ännu mer (!)
  Jag tror att om man är viktiga för varandra så kan det vara bra att gå och prata med en terapeut. (Det är nu inget råd till dig!)
  För att få en varaktig relation krävs en djup förälskelse till att börja med.

  Kan rekommendera litteratur av Alberoni: Förälskelse, Kärlek mm

  Varma hälsningar
  Eva

 6. Viktigast nog med samma grundsyn till livet. Det finns helande och det finns hopp i alla livssituationer. Härligt att få fira jul igen och bli påmind om det. Du är högt älskad och dyrbar. Du har en bra framtid.
  Blessings med stor kram!
  Ea

 7. Hej
  Jag blev inte alls förvånad över er separation. Följde programmet och kände mig inte positiv till P.
  Hade gärna sett dig välja en annan av killarna. P var riktigt otrevlig mot dig efter fågelincidenten.
  Önskar dig all lycka!

  L

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.