april 23, 2024

Hur skapar man sin egen Relationsbok?

Du har makten att skapa din drömbok. 

Lördag i Delsbo Prästgård.

Igår lämnade jag stadsstressen för en helg på landet hos mamma. Min mamma har ett häftigt jobb, hon är nämligen präst i Svenska kyrkan här i Delsbo. Idag ska hon viga ett ungt kärlekspar. Under tiden jag skriver detta, hör jag klockorna från kyrkan ringa. Ljudet får mig varm inombords. Jag har alltid varit en obotlig romantiker. För mig är denna dag som vilken dag som helst, men för dem som nu står och lovar varandra evig kärlek, är denna dag förmodligen den största och lyckligaste i deras liv. Kärleken är en mäktig känsla. Tänk ifall jag om ett par år står inför någon och lovar denna person evig kärlek WOW!

Jag tror att vi alla har en varsin relationsbok, som en självbiografi över vårt kärleksliv. Hur denna biografi kommer att se ut, i antal sidor och kapitel, kommer att vara olika för oss alla. Vissa har många kapitel, andra endast ett långt. I dagens samhälle är det dock vanligare att personer har många kapitel och inte bara ett enda långt. Detta beror nog främst på att det idag är svårt för många att få sina relationer att hålla, det finns för mycket möjligheter helt enkelt. Vilket förvirrar och stressar människor att fly så fort minsta lilla går åt fel håll. Tanken finns där att gräset nog är grönare på den andra sidan.

Tro mig jag tillhör skaran som har några kapitel i min bok, några långa och några kortare. För ett par år sedan ville jag inte veta av vissa utav dessa kapitel, trots att det är de som format mig till den person jag är idag. Anledningen var en känsla av misslyckande, att jag inte lyckats ha ett enda långt kapitel.

Idag ser jag min bok på ett helt nytt sätt. Jag är otroligt tacksam och lycklig för mina kapitel, jag hade inte velat byta bort eller radera något av dem. De har gett mig många fantastiska upplevelser och format min bild av hur en kärleksfull relation ska vara. Även om relationer ibland av olika skäl tar slut, är det viktig att inte vara rädd för att börja på ett nytt. Det nya har inget med de tidigare att göra. Det handlar naturligtvis inte om att radera de tidigare eller låtsas som att de inte existerar. Tvärtom var stolt över de erfarenheter och lärdomar de gett dig istället. Men snälla älta inte, utan tänk istället med nyfikenhet på vad nästa kommer att handla om. Eller är du redan i en relation, reflektera då över det kapitlet du håller på att skapa, vad kan du göra för att det ska bli den sista längsta och lyckligaste delen i din bok. Våga tänka framåt, hur vill och drömmer du och din partner om att er bok ska se ut? Prata om det tillsammans. Måla upp en bild, det kommer då att bli lättare för er att nå dit.

image-1Med ett leende samt med spänning, tänker jag på ifall mitt deltagande i  Kärlekskoden nu kanske kan vara början på det sista långa kapitlet i min Kärleksbok <3<3<3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.