juli 16, 2024

När börjar livet var det igår eller i helgen?

Idag börjar det verkliga livet, eller kanske i helgen, nej det är nog nästa vecka när SMHI lovat att den första snön ska få det gråa vädret att kännas mer meningsfullt? Eller så kommer livet först börja när jag får det där drömjobbet jag längtar så mycket efter.

STOPP…

Stanna upp tänk efter.

Vi människor har en förmåga att glömma bort vilken gåva livet faktiskt är. När vardagen rusar på stannar vi allt för sällan upp och reflekterar över om vi lever livet fullt ut. Livet är här och nu, i denna sekund. Närvaron av livet är inget vi kan gå och vänta på, det är oansvarigt och otacksamt emot den gåva vi fått. Att leva fullt ut betyder för mig att ha insikten och strävan efter att njuta av dess närvaro här. Öppna upp ögonen och se sig omkring, ta in intrycken nu. Faran och risken är annars att de motgångar som möter oss blir så mycket mer påtagliga att de knäcker oss mer än nödvändigt. Jag fascineras av människor som orkar med att kontrollera sina liv så att det i slutändan dödar dess livsgnista. Vem bestämmer vad som är rätt och fel i ditt liv? Har du en dröm du vill uppnå, låt ingen trampa på dig utan hjälp dig själv ett steg närmare målet.

Varför göra tillvaron och livet tråkigare och mer komplicerat än vad som behövs. Känner du igen dig när jag pratar om kontroll? Våga släppa taget över kontrollen. Jag hör allt för ofta människor som uttryckligen berättar om saker de drömmer om eller saker de vill göra. Som i nästa mening dödar sin egen dröm genom att säga men jag kan inte nu eller det vore fel just nu. Jag måste bara spara de där tusenlapparna, eller jag ska bara vänta 5 månader för att se hur jag känner då.

VARFÖR DÅ? Om det faktiskt är så att det inte går så är det en sak. Men att alltid se svårigheterna istället för möjligheterna förstör livsgnistan. När ska människor inse att investeringar i livet som att uppfylla drömmar och våga släppa kontrollen kommer att föra dem ett steg närmare lyckan. Att alltid vara en bakåtsträvare förstör tillvaron för allt för många. Vill man gå ut och dricka ett glas vin mitt i veckan gör det. Vill man göra en spontanresa utan planering gör det. Är din önskan att hitta kärleken släpp då in den. Vi måste sluta sträva emot gåvan vi fått.

Vad vinner vi på att försöka kontrollera något som vi ändå inte kan ha kontrollen över? Vad spelar våra sparade investeringar för roll eller vårt drömprojekt nedkladdat i en bok när vi genom att försöka kontrollera allt i livet kraschat våra nära relationer eller blivit förlamade i en olycka. När vi ligger där och plötsligt inser livets allvar och ser vilken gåva det är att ha livet i behåll. När vi inser att livet rusat på och att vi inte uppfyllt någon av de drömmar vi haft. Att vi bara levt fullt ut den där semesterveckan vartannat år eller på den där stora födelsedagsfesten för 10 år sedan.

Självklart ska man inte släppa allt och strunta i konsekvenserna.

Vi behöver sätta mål och ha drömmar även framåt, det blir ju vår drivkraft och vår energi. Men vi måste också fundera över hur vi vill leva våra liv och sedan göra det så gott vi kan med de medel vi kan. Redan idag denna kväll för att känna att vi gör något meningsfullt med tillvaron.

I tisdags tog jag tåget till Delsbo för att spendera tid med mamma. Sitta framför brasan plugga journalistik och bara njuta av lantluften. Mår alltid bra av att komma till landet då och då. För någon timme sedan kom min älskade tvillingsyster och lilla syster också hit.

Vi har ätit god middag druckit vin och umgåtts. De ska också stanna i helgen. Härligt med en tjejhelg:)

Ta med er mina tankar in i veckan och försök reflektera över hur ert liv ser ut. Kan du göra små förändringar som får dig att må bättre och komma närmare dina drömmar redan idag? Jag lovar att vi alla kan göra små saker, som kommer skapa en skön känsla i bröstkorgen. Av välmående och styrka.

Avslutar med en bild som jag tog nere vid sjön igår.

Underbart med solens vackra sken över det spegelblanka vattnet.

All kärlek till er i höstmörkret <3

image(36)

 

 

Please follow and like us:

2 tankar på “När börjar livet var det igår eller i helgen?

  1. Först vill jag säga -tack! Vilket underbart bra inlägg. Delar alla dina tankar om drömmar.
    Sen vill jag önska dig lycka till med att finna ny kärlek. Eller snarare, att den ska finna dig 🙂 Allt gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.