Galna Ex

JAG VILL BE OM URSÄKT!!

Som många av er har sett så plockade jag ner detta blogginlägg ett slag från bloggen då det skapade upprörda känslor och då jag gjorde inblandade ledsna. Inlägget är nu redigerat och en del av innehållet har tagits bort. Jag vill be om ursäkt här offentligt för att jag lät mina känslor slå över och för att jag skrev privata detaljer här som ingen har med att göra. Min avsikt var aldrig att skada någon eller göra någon ledsen vilket inlägget gjort. Det är irrationellt och ledsamt att jag lät mina känslor styra innehållet som skrevs. Att hänga ut andra med att de beter sig illa och att samtidigt göra det själv är dubbelmoral och det ser jag nu, när jag lugnat mina känslor. Jag borde ha tänkt mer på de två fantastiska bonusbarn jag fått och hur de kunde påverka dom. Ända sedan jag startade denna blogg har jag varit väldigt öppen privat och ärlig med vad som pågår i mitt liv och det är från mitt perspektiv och det kan bli väldigt fel när inblandade inte kan få göra sin röst hörd. Jag menar verkligen denna ursäkt FÖRLÅT!

Söndag eftermiddag

Sitter på verandagolvet med ryggen lutad mot den svala träväggen. Behöver luft för att lugna hjärtat, som slår hårt hårt innanför bröstkorgen. Andas djupt ner i lungorna och försöker fokusera blicken framåt. Desto hårdare trycket blir över bröstkorgen desto mer behöver jag fokusera på andningen. Blir rädd för att få en rejäl panikattack vet precis när det är på väg. Tårarna strömmar nedför kinderna och studsar mot golvet. Himlen öppnar sig och regnet kommer nu med full kraft, det vräker ner. Det bildar en vägg över den lilla viken nedanför vårt hus. Ett vackert skådespel att se det smattra och skapa roliga mönster på vattenytan. Tankarna strömmar genom mitt huvud, varför kan inte allt bara få vara bra. Få kännas tryggt utan bråk och komplicerade familjerelationer. Längtar efter lugnet, tryggheten och en egen stabil familj utan kaos. Jag Mathias och barnen har det så bra tillsammans men omständigheterna runt omkring är inte bra och det sliter på oss enormt mycket. Det får mig att bli rädd för att jag ska bli sjuk igen för jag behöver mer återhämtning på ett sätt som en person som inte varit utmattad behöver.

Varför försvåra för varandra

Sedan mitten av sommaren har vi bott i huset på landet vi hyr permanent. Innan har vi haft en lägenhet på söder också.  Vi har det så under tiden vi letaren lägenhet att köpa inne i stan. Där vi kan skapa ett gemensamt hem från grunden. Huset här är fint och charmigt, men trångt och det ligger långt bort från stan. Pendlingen blir något helt nytt för oss. Vi åker hemifrån 06.45 på morgonen och kommer oftast hem på kvällarna vid 19 tiden då det inte går att ta sig kommunalt härifrån. Det går 3 bussar om dagen. Vi har tagit hit alla våra saker och det finns nästan inga förvaringsmöjligheter så det blir rätt trångt.

När man är i en bonusfamilj ser man hur viktig kommunikation är

Vi har barnen två veckor åt gången vilket är lång tid. Speciellt när man inte är van vid att ha barn. De är helt underbara ungar som jag tycker otroligt mycket om, men situationen kan kännas ohållbar ändå när hjärnan aldrig får vila, det har inget med dem som personer att göra. Jag behöver mer återhämtning än många rent socialt och därför behöver jag vara själv i perioder. Det är komplicerat att hamna i en familjerelation där det finns slitningar.   Nästan dagligen träffar jag människor som har samma problem med tidigare relationer som är komplicerade. Och det tär mycket på alla. Varför inte bara försöka anstränga sig och lyssna på varandra. När barn är inblandade så är de väl de som ska stå i fokus inte gamla bråk i en relation. Jag har sagt att för att vi ska kunna köpa en lägenhet ihop och bo där och för att vi ska vi få det att fungera så krävs en förändring. Omställningen är för stor och jag vill inget annat än att orka men jag gör inte det. Mathias kämpar och är världens bästa kille. Han glömmer bort sig själv och tar ständigt hand om alla andra. Det får mig att vilja kämpa mer, för jag vill vara med honom och underlätta för honom. Men det är komplicerat när separerade föräldrar vill olika saker. När man hamnar i en bonusfamilj lär man sig mycket särskilt hur man vill ha det och hur man absolut inte vill ha det. 

Jag vet inte om ni har haft något struligt ex

Relationer är det finaste vi har, det som får oss människor att leva starkare och bli lyckligare. Men trots det är det också det svåraste som finns och när det funnits en kärleksrelation som sedan tar slut och ska bli en vanlig relation blir det lätt upprörda känslor och människor kan plötsligt bli någon helt annan. Från att två personer vet allt om varandra och visar varandra respekt till att de blir totala främlingar och respekten tappas helt bara efter någon vecka. Många av oss har nog någon gång haft ett ex som blivit strulig. Någon som inte har accepterat att det tagit slut, någon som har trakasserat och blivit helt personlighetsförändrad. Det viktigaste i sådana situationer är till att börja med att försöka förstå varför personen beter sig som den gör. Sedan att bryta kontakten helt. För att skapa en distans som avleder exets desperata försök till kontakt. Samt för att dämpa de känslor som bubblar upp och läka sitt eget och exets hjärta. När distans skapas är det lättare att se saker tydligare. Det blir dock mer komplicerat när det finns barn involverade för då går det aldrig att bryta kontakten och distansen, utan gamla saker rörs hela tiden upp. 

Som föräldrar blir det viktigare att lägga egot åt sidan

Men är man föräldrar och kommunikationen inte fungerar får man söka professionell hjälp, terapi eller samtal som gör att den kan fungera. Annars finns risken att man glömmer sina barn. För att inte kunna tänka längre än att låta sina känslor styra allt är bara egoistiskt. Jag valde att skriva det här inlägget för jag vet att många av oss kan känna igen oss i varandras situationer och det kan bli en tröst i sig. Någon gång är det kanske du och jag som blir det galna exet. Jag har helt klart tappat bort mig själv några gånger när jag separerat och varit väldigt sårad, och då gjort saker som jag idag har svårt att förstå. Man vet aldrig vad som sker när livet vänds upp och ner rent känslomässigt. Men när saker börjar gå över styr och man vet om det så borde man försöka backa be om professionell hjälp för oftast förnedrar man bara sig själv och det blir en ond spiral. 

Regnet har nu lättat

Kvällssolens röda strålar tränger nu igenom molnen. Luften är klar och ren. Det doftar gott från köket där Mathias gör soppa och vitlöksbröd. Huset är nystädat och jag känner lugnet att äntligen skriva. Barnen läser på varsitt håll och genom veranda dörren kommer lilla Ginger lillasysters fina katt som vi lånat för att skrämma bort möss som vill flytta in. Hon hoppar upp bredvid mig i soffan och lägger sig i en varm kringla jag känner hennes lugna hjärta och snälla bröstkorg som åker upp och ned medan hon kurrar. Lägger min hand på hennes mage och känner att det kommer att bli bra. Allt löser sig tillslut det gör det alltid. <3 Tack för att ni orkat läsa så här långt. Har ni egna liknande erfarenheter så skriv gärna och berätta för mig.

Stor varm kram till er vi ses nästa månad. Under tiden får ni gärna följa mig på min instagram https://www.instagram.com/goggan/?hl=en <3

Jag lovade er att få bilder från vår Italien resa i detta inlägg så här kommer de.
Vårat första stopp blev här i Positano. Kan stå här och titta på bergen för alltid.
Svalkar fötterna medan solen går ned bakom horisonten i Positano.
Att bila längst med Amalfikusten får en att tappa andan totalt.
Utsikten från vårt hotell i Positano. Finaste hotellet jag någonsin bott på.
Min egen badprins vid hotellets pool <3
Åkte på båttur och badade vid kusten utanför Positano .
Vattnet var kristallklart
Efter vi varit i Positano tog vi bilden vidare till Sorento och bodde där två nätter.
Magisk solnedgång utan filter
Extremt stilig min karl
Vi avslutade resan med en till natt i Rom. Fontana Di Trevi var ett självklart besöksmål.
Skålar på vår takterass till det lilla boutique hotellet vi sov sista natten.
Please follow and like us:
error

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.